Dünya genelinde araştırıldı: Günde 5 saat ayırıyoruz

Bir uygulama izleme şirketinin verileri, insanların uyanık oldukları sürenin üçte birlik kısmını mobil telefon uygulamalarına harcadıklarını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 14:07 GÜNCELLEME 13.01.2022 14:07 TEKNOLOJİ
Dünya genelinde araştırıldı: Günde 5 saat ayırıyoruz
Dünya genelinde araştırıldı: Günde 5 saat ayırıyoruz

App Annie adlı uygulama izleme firmasının raporunda, insanların uyanık oldukları sürenin üçte birlik kısmını telefonlarında harcadıklarını belirtti. Raporda insanların günde ortalama 4,8 saatlerini telefonlarına ayırdığına yer verildi.

GÜNLÜK 4,8 SAAT AYRILIYOR

BBC'nin haberine göre, App Annie adlı uygulama izleme firmasının raporunda, cep telefonu uygulamaların 2021'de 230 milyar kez indirildiği ve satın alınmalarına 170 milyar dolar harcandığı belirtildi.

App Annie raporunda, insanların günde ortalama 4,8 saatini cep telefonu uygulamalarına ayırdığı bilgisi paylaşıldı.

Cep telefonu uygulamaları

ÇOK SAYIDA ÜLKE HESABA KATILDI

Söz konusu rapor, Hindistan, Türkiye, ABD, Japonya, Meksika, Singapur ve Kanada dahil 10 mobil uygulama pazarının ortalaması alınarak hazırlandı.

Rapora göre, TikTok 2020'ye kıyasla geçen yıl kullanıcıların yüzde 90 oranında daha fazla zaman geçirdiği ve telefonlara en çok indirilen uygulama oldu.

App Annie CEO'su Theodore Krantz, mobil uygulamaların, indirmeler, gelir, harcanan zaman gibi neredeyse her alanda rekorlar kırmaya devam ettiğini ve büyük ekranın yavaş yavaş öldüğü değerlendirmesinde bulundu.

5 SAATİ GEÇEN ÜLKELER

Öte yandan Brezilya, Endonezya ve Güney Kore'deki kullanıcılar günlük 5 saatten fazla zamanı mobil uygulamalara ayırıyor.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    rahatız da ondan. bakmayın siz milletin ağladığına. ağlaya ağlaya para geliyorda ondan.. bedavacı olduk.. para yokta bu kadar telefonu, arabayı evi kim alıyor???
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    günde 1 saatini sonsuz ebedi hayata harcamayan hüsrandadır.bu dünya için 12 saat çalışan zavallı insan ahireti için günde 1 saat çalışmaz 5 vakit namazın toplamı 1 saattir.ebedi saadetin kurtuluş reçetesidir.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden annem, "oğlum,tüm gündür dişardasin akşam oldu artik karanlimadan eve gel" diye zorla kulağimizdan tutarak eve gelirdik. Şimdilerde ise ben oğluma, " oğlum yeter evde saatlerce telefona baktiğin, git dişarda biraz temiz hava al,beynine oksijen gitsi, ne bu böyle fareler gibi, git dişari arkadaşlarinla gez toz" diye zorla evden kovmaya çalişiyorum. Allah sonumuzu hayr'eylesin.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar Coinlerde Milyarlarca dolar kaybediyor.Paralar buharlaşıyor sistemde. Devletimiz bütün dünyadaki bu coinlerdeki dönen paralara Devlet Garantisi ile talip olmalı.Türk Coin veya yeşil Enerji Coin Helal Coin hisse senedi çıkarmalı.çok kolay değişim olmalı.Garanti verilmeli Tether gibi Dolar fiyatına bağlanmalı veya Altına bağlanmalı.Dolar piyasada tedavülde dönmeyecek ve Dolar 1 TL'ye düşer.Bu paralarla Yeşil Enerjiye veya Organize Sanayilere veya ortak edilmeli. İnsanlar Kar payı almalı. 1 Trilyon usd(14 Trilyon TL)bir hacimden yatırımdan bahsediyorum.
    Cevapla
  • Nerede 2 yıl önce Şikayet Et
    Coin üretimi... Çok fabrika kurmak lazım. Tüm ülkeye iş imkanı. Haklısın!
    Cevapla
  • abidin 2 yıl önce Şikayet Et
    canın yanmış gibi coinden kardeş boş ver coini doları euroyu biraz kanaatkar olursan dünya tarihinin en garanti yatırımı altın hiç bir zaman kaybettirmez bir de 3 kuruşa 5 köfte olmaz olsa bile gün gelir o köfte sana 3000 kuruşa mal olur ve neyin var neyin yok buharlaşır gider biraz akıllı olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR