Oppo bataryasız telefon üzerinde çalışıyor

Oppo, Bluetooth ve Wi-Fi sinyalleriyle çalışan pilsiz cihazların geliştirilmesine odaklandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2022 16:06 GÜNCELLEME 25.01.2022 16:06 TEKNOLOJİ
Oppo bataryasız telefon üzerinde çalışıyor
Oppo bataryasız telefon üzerinde çalışıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kısa süre önce 2,4 GHz Wi-Fi üzerinden enerji toplayan bir akıllı TV uzaktan kumandasını piyasaya sürmüştü.

Şimdi ise Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, "zero power communications" (sıfır güç iletişimi) teknolojisi planlarını açıkladı ve pilsiz cihazların geliştirilmesine odaklanacağını duyurdu.

Yeni teknoloji, yerleşik güç kaynaklarına ihtiyaç duymayan ve radyo frekansı (RF) dalga gücüyle çalışan elektronik cihazlar fikrine dayanıyor.

Oppo, "Yakın gelecekte, IoT cihazları doğrudan Bluetooth, Wi-Fi ve cep telefonu sinyallerinden enerji toplayabilecek." dedi.

Şirket, bu sistemin pil kullanımını azaltacağına ve dolayısıyla bakım maliyetlerini düşüreceğine ve çevre üzerindeki etkiyi azaltacağına inanıyor.

BATARYASIZ TELEFONLAR HALA ÇOK UZAK

Oppo, ilk aşamada bu teknolojiyi IoT cihazları gibi düşük güç gerektiren çözümlerde kullanmayı amaçlıyor.

Akıllı telefonların çalışabilmesi için daha fazla güce ihtiyacı var. Bu nedenle şimdilik güç ihtiyacının Bluetooth veya Wi-Fi gibi sinyallerden toplanması zor görünüyor.

Ancak bu teknoloji gelecekte daha fazla gelişirse, bataryasız akıllı telefonlar da karşımıza çıkabilir.

YORUMLAR 1
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    birisi cikip ben bir hafta giden pil yaptim dese hepsi biz de yaptik der yeni model gibi ufak ekleme ile halki kandiyorlar tek tek koymak yerine adam gibi yap sat
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR