Türkiye ve BAE arasında yeni bir dijital köprü

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile dış ticaret heyeti Türkiye’de ülkeler arası stratejik işbirlikleri kapsamında temaslarda bulundu. Bu kapsamda Bilişim Vadisi’ni ziyaret eden heyet Türkiye’nin teknoloji alanındaki öncü markası olan GoArt Metaverse’ün ofisinde, metaverse teknolojisi ve platform ile ilgili bilgiler aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2022 16:45 GÜNCELLEME 29.04.2022 16:45 TEKNOLOJİ
Türkiye ve BAE arasında yeni bir dijital köprü
Türkiye ve BAE arasında yeni bir dijital köprü

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, Çarşamba günü, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ve beraberindeki heyetle Bilişim Vadisi'nde bir araya geldi. İki ülke arasındaki karşılıklı yatırım imkanları ve inovasyon alanlarında iş birlikleri gündemiyle düzenlenen görüşmenin ardından, Bakan Varank ve Zeyoudi Bilişim Vadisi’ndeki iki teknoloji şirketine, ziyaretlerde bulundu.

İkili, resmi programlarının dışında yaptıkları bu özel ziyaretler kapsamında, ilk olarak, Metaverse girişimcisi Burak Soylu’nun kurucusu olduğu RoofStacks’in Bilişim Vadisi’ndeki yazılım ve geliştirme ofisini ziyaret etti. Roofstacks’in 2017’de geliştirmeye başladığı ve Dünya’da AR tabanlı geliştirilmiş aktif ve kullanılır birkaç metaverse’ten biri olan GoArt Metaverse’ün ofisinde teknik ekip ve üst düzey yöneticilerle bir araya gelen heyet, Roofstacks CEO’su Burak Soylu’dan geliştirdikleri metaverse teknolojisi ile ilgili bilgiler aldı. Kendi evreni içinde tasarladığı Dünyanın ilk metaverse kentini son kullanıcıya açarak bir süredir metaverse gündeminde yer alan ve geçmiş, şimdi ve gelecek zaman boyutunda inşa ettiği kurgusal evreniyle zamanda yolculuk imkanı sunan platform, Türkiye’nin teknoloji atılımının önemli örneklerinden biri olarak değerlendirildi. Türkiye’deki teknoloji sektörünü yakından takip ettiklerini belirten ve GoArt’ı deneyimleyen Sn. Zeyoudi, metaverse alanında ortaya konan çalışmaların heyecan verici olduğunu ve BAE’nin bu alanda işbirliği ve desteğe açık olduğunu belirtti. Metaverse ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinde 4 yıllık bir AR-GE geçmişine sahip olan GoArt bu anlamda iki ülkenin heyetleri tarafından da ilgiyle karşılandı. GoArt platformunun yaratım ve geliştirme süreçlerini dinleyen Bakan Varank ve mevkidaşı Zeyoudi, zaman döngüsüne sahip ilk metaverse olarak tescillenmiş GoArt’ı geliştiren ekibi tebrik etti.

Bilişim Vadisi’nden ayrılmadan önce gazetecilere konuşan Bakan Varank; ‘’Teknoloji ve bilişim sektöründe ürettiğimiz başarılı proje ve iş modellerini, hem ülke ekonomisine katkı hem de Türkiye’nin uluslararası pazardaki konumu açısından son derece önemli buluyoruz’’ dedi. Zeyoudi ve beraberindeki heyetle önemli stratejik temaslarda bulunduklarını belirten Varank, ‘Metaverse gibi yeni nesil teknolojilerde geliştirdiğimiz projeler, Türkiye’nin teknoloji ihracatında ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor. BAE hükümeti ile yürüteceğimiz ortak işbirlikleri ile de Türk üreticileri dünya ile buluşturacağız.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminde ve metaverse alanında önemli isimlerden biri olan GoArt Metaverse CEO’su Burak Soylu ise Mustafa Varank’ın ziyareti sonrası şunları söyledi: ‘’Metaverse artık global teknoloji pazarının yeni yön belirleyici konumunda ve biz Roofstacks olarak bu yeni nesil teknolojide öncü bir üretici olmaktan ötürü gururluyuz. Bugün Sayın Bakanımız ve beraberindeki heyetin ziyaret ettiği tek metaverse şirketi olmamız ise bizim için ayrıca mutluluk ve gurur verici. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki iş birlikler kapsamında, metaverse teknolojilerindeki öncü kimliğimizle yerimizi almaya ve iki ülke arasında yeni köprüler kurmaya hazırız.’’

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR