Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım'dan dikkat çeken uyarı!

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım Türkiye'den çok fazla talep olduğunu söylüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2022 15:28 GÜNCELLEME 24.05.2022 16:39 TEKNOLOJİ
Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım'dan dikkat çeken uyarı!
Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım'dan dikkat çeken uyarı!

Türkiye Uzay Ajansı, başvuru şartlarını açıkladı. Türk uzay yolcusu için 45 yaşından küçük, mühendislik, fen bilimleri, temel bilimler, fen bilimleri ve temel bilimler alanlarında eğitim ve tıp fakültelerinden lisans derecesine sahip ve çok iyi derecede İngilizce bilenler başvuru yapabilecek.

BAŞVURUDA BULUNAN KAÇ KİŞİ VAR?

Konuyla ilgili Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

Son rakamlar gelmeden baktım. Tahmin ettiğimiz gibi yoğun bir ilgi olacağını biliyorduk. Bunun da üzerinde bir ilgi var internet sitesinde ziyaret sayısı 2.7 milyon olmuş. 30 bine yakın kayıt yaptırmış. Başvurusunu tamamlamış kişi sayısı 150 civarında. Bu binleri bulacaktır. 10 binlerce bekliyoruz.

1 ay kadar süre verdik. Bunun kısa olduğunu söyleyenler var. Burada bir sınır çekmemiz lazım. Seçim süreci tamamlanacak, ABD’de eğitim alınacak bunlar zaman alacak şeyler.

GENEL KRİTERLER NEDİR?

Yaş kriteri var, 45 yaşına kadar dendi. Bunun dışında sağlık kriteri var, boy kriteri var çünkü uzay kapsülünde rahat hareket etmek için çok kısa ve çok uzun olmamak gerekiyor. Psikolojik kriter var, tahsil kriteri var. Uzaya turist olarak gitmek bile çok heyecan verici. Bizim misyonumuz bilim misyonudur. Uzay istasyonuna gidecek olan Türk vatandaşı orada bilimsel deneyler yapacak. En az 3-4 deney tamamlamasını öngörüyoruz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gören de uzay mekiği yaptık, Türk uzay istasyonuna gidiyoruz sanacak. Uluslarası uzay istasyonuna yolcu gidecek. Zamanında suriye bile göndermiş. Madem uzaya gideceksiniz yerçekimsiz ortamda milli savunma deneyleri yapacak askeri personel gönderin. Dış uzayda tasaranan elektronik ler çalışıyor mu diye çalışacak adamlar gönderin. Dışardan spor olsun diye adam seçip gönderilir mi? Paramıza yazık değil mi?
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan bir Türk'ü uzaya ABD roketi ile uzaya göndermek için kaç milyondolar ödeme yapacağız.Bahsettiğiniz uzayda yapılacak deneylerin bence bomboş hiç bir anlamı yok.Bu israfı yapana kadar bu parayı kendi roketimizi geliştirmeye harcasak daha iyi olmazmıydı.
    Cevapla
  • Aydin durmus 1 yıl önce Şikayet Et
    Eger astronot adayi ki bu kisi uzay aracini kullanacak olan kisi kesinlikle pilot ve akrobasi timinde bulunan en deneyimli pilottan olmali ha sadece bilimsel konularda arastirma yapacak personelse o baska. Baskalarinin ayak izlerini takip etmenin bir anlami olmayacagi gibi kaynak israfindan baska bir sey deyildir. Yapilani tekrarlamak bosa kaynak israfi ulkeyi oyalamaktir...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    4 yıllık bölümü bile kazanamamış , ki 2 matematik sorusu ile kazanılacak bölümler var , birisinden bişimsel anlamda analitik düşünme kritik düşünme yeteneğinin olmasını beklemiyorsun herhalde .
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yillik mezunlarin ne gunahi var ? onları neden uzay ajansina almıyorsunuz? madem bir ise yaramadiklarini düşünüyorsunuz i zaman niye o okullar var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR