HDD kullananlar dikkat! Microsoft yakında HDD'lerin fişini çekecek

SSD'lerin hayatımıza girmesiyle birlikte HDD kullanımı azalmaya başladı. Bu nedenle Microsoft 2023'e kadar HDD yüklü bilgisayarlara destek vermeyi kesmeyi düşünüyor. Ancak HDD kullanımı ülkemizde hâla oldukça yüksek.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2022 12:18 GÜNCELLEME 09.06.2022 13:07 TEKNOLOJİ
HDD kullananlar dikkat! Microsoft yakında HDD'lerin fişini çekecek
HDD kullananlar dikkat! Microsoft yakında HDD'lerin fişini çekecek

Windows 11'in yayınlanmasının ardından birçok kullanıcı sistem gereksinimlerini şaşkınlıkla karşılamıştı. Çünkü Windows 11 yalnızca 7. nesil ve sonraki Intel işlemcilere  ve TPM 2.0 destekli anakartlara sahip bilgisayarlara yüklenebiliyor. Microsoft'un bu kararı, eski bilgisayarları tamamen ortadan kaldırmaya yönelik atılmış ilk ciddi adımdı.

Son olarak yeni bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Microsoft, Windows 11 ile birlikte yeni bir radikal karar almak üzere. Microsoft'un yeni planları arasında HDD'ye sahip bilgisayarlara Windows 11'in yüklenmesi engellemek bulunuyor. Bir başka iddiaya göreyse bu kararını 2023'de uygulamaya koyacak.

Konuyla ilgili Tomshardware sitesi Microsoft yetkilileri ile iletişime geçmeye çalışmış. Ancak yetkililer cevap vermekten kaçınmış. Windows 11 PC'ler, şu anda SSD gereksinimi olmadığı için HDD ile de piyasaya sürülebiliyor. Bu karar nedeniyle birçok bilgisayar üreticisi bilgisayar teslim tarihlerini ötelemiş durumda.

SSD kullanma zorunluluğu performans açısından birçok kullanıcıyı memnun edecek. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de SSD teknolojisi oldukça pahalı. Yeni bilgisayarlar her ne kadar SSD ile piyasaya sürülse de ülkemizde HDD kullanımı oldukça fazla. Bu nedenle ülkemizde en çok kullanılan işletim sistemi Windows olduğu düşünüldüğünde de ileride Microsoft'un HDD'ye sahip bilgisayarlara desteğini kesmesi birçok güvenlik zafiyetinin yaşanmasına yol açabilir. Bu karar yalnızca Windows 11'lerin HDD'ye yüklenmesini engellemeye yönelik. HDD'ler ikinci bir disk olarak kullanılmaya devam edilebilecek.

HDD VE SSD NEDİR?

SSD ve HDD işletim sistemlerinin yüklendiği, kişisel dosyaların ve uygulamaların depolandığı bölümdür. Her ikisi de aynı amaca hizmet eder. Ancak HDD geleneksel sabit disktir. HDD'de veriler dönen diskler üzerinde depolanır. SSD'ler ise HDD'nin aksine hareketli parçalara sahip değildir. SSD'lerde veriler disklere yazılan mekanik aksan olmadığı için okuma ve yazma hızı daha yüksektir. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR