Bill Gates: NFT'lerin 'aptalca' olduğunu söyledi

Bill Gates, katıldığı bir etkinlikte NFT'ler ile ilgili gelen bir soru üzerine NFT'lerin aptalca olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2022 16:34 GÜNCELLEME 15.06.2022 16:34 TEKNOLOJİ
Bill Gates: NFT'lerin 'aptalca' olduğunu söyledi
Bill Gates: NFT'lerin 'aptalca' olduğunu söyledi

Microsoft'un kurucusu ve bugünkü bilişim dünyasının mimarlarından Bill Gates, iklim değişikliği temalı bir etkinlikte NFT'ler ile ilgili gelen soruya  "bir varlık sınıfı olarak, yüzde 100 büyük aptal teorisine dayanıyor" dedi.

BİLL GATES KRİPTO PARALARA YATIRIM YAPMADIĞINI SÖYLEDİ

Gates, çiftlikler veya fabrikalar gibi somut çıktıları olan varlıklara veya bunların ürün ürettiği bir şirkete yatırım yapmayı tercih ettiğini söylerken, kripto para birimleri veya NFT'lere herhangi bir yatırım yapmadığını belirtti. 

Bill Gates ayrıca, vergilendirmeden veya herhangi bir hükümet kuralından kaçınmak için tasarlanmış varlıklara şüpheyle yaklaşılması gerektiğini vurguladı. Gates, Bored Ape Yacht Club'a atıfta bulunarak, "Açıkçası, maymunların pahalı dijital görüntüleri dünyayı son derece iyileştirecek" diyerek ironik bir şekilde eleştirdi.

Bill Gates'in alay ettiği NFT koleksiyonu

Bill Gates, daha önce de "Fazla parası olmayan insanların bu manyaklara kapıldığını düşünüyorum" diyerek kripto paraları eleştirmişti. Ayrıca "Genel düşüncem, Elon'dan daha az paranız varsa, muhtemelen dikkatli olmanız gerektiğidir" sözleriyle kripto paralara karşı önyargılı olunmasını tavsiye etmişti. 

Kripto paralarda son zamanlarda ciddi düşüşler yaşanıyor. Bitcoin, şu sıralar tarihinin en düşük seviyesi olan 21 bin 394 dolardan işlem görüyor. Bitcoin 2022′nin başından bu yana %50'den fazla değer kaybetti.

NFT NEDİR?

NFT’ler dijital sanat eseri, resim, video gibi ürünleri blockchain atlyapısıla tescil edilebilir ve satılabilir varlıklar haline getiren dijital sertifika anlamına gelmektedir. İngilizce adıyla (N)on-(F)ungible (T)okens olan NFT, Türkçe olarak "Takas Edilemez Jetonlar” olarak adlandırılıyor. Cem Yılmaz, geçtiğimiz günlerde ünlü resimlerini NFT ile Ethereum cinsinden satmış ve 2 milyon 940 bin türk lirası gelir elde etmişti.

KAYNAK : Webrazzi
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR