Android kullanıcıları dikkat! Google Play'daki 4 uygulamada kötü amaçlı yazılım bulundu

Google Play'deki 4 uygulamada 'Joker' ismi verilen kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Dört uygulamanın her birinin 100.000'den fazla kişi tarafından indirilmesi üzerine Google uygulamaların için telefonlara bildirim göndermeye başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2022 15:27 GÜNCELLEME 06.07.2022 15:27 TEKNOLOJİ
Android kullanıcıları dikkat! Google Play'daki 4 uygulamada kötü amaçlı yazılım bulundu
Android kullanıcıları dikkat! Google Play'daki 4 uygulamada kötü amaçlı yazılım bulundu

Google, Google Play mağazasındaki dört uygulamada 'Joker' adı verilen kötü amaçlı yazılımın tespit edilmesi üzerine uygulamaları marketten kaldırdı.

Joker kötü amaçlı yazılımı, istenmeyen ücretli hizmetlere abone olan bir tür "yapışkan yazılım" olarak tanımlanıyor. Kötü amaçlı yazılım ayrıca SMS mesajları gönderebiliyor ve telefonun sahibinin haberi olmadan belirli premium numaraları arayarak yüksek faturalara neden olabiliyor.

Joker kötü amaçlı yazılımının mümkün olduğunca az kod kullanması ve tamamen gizlenebilmesi  tespit edilmesini zorlaştırabiliyor. Son üç yılda, kötü amaçlı yazılımın binlerce uygulamada bu virüsün izlerine rastlanıldı.

Kötü amaçlı yazılımı taşıdığı tespit edilen uygulamalar ise şunlar:

  • Akıllı SMS Mesajları
  • Kan basıncı monitörü
  • Ses Dilleri Tercümanı
  • Hızlı Metin SMS

Joker kötü amaçlı yazılımı içeren uygulamalardan birini yükleyen kurbanlar, uygulama yüklendikten birkaç hafta sonra cep telefonu faturalarının arttığını söyledi.

DAHA ÖNCE MİCROSOFT DA UYARMIŞTI

Microsoft ayrıca kısa süre önce joker kötü amaçlı yazılımları hakkında kapsamlı bir uyarı yayınladı. Microsoft'a göre, Joker, "2017'den beri Google Play Store'da en yaygın Android kötü amaçlı yazılım türlerinden biri" olarak kabul ediliyor.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR