NASA, 12 Temmuz'da yayınlayacağı gök cisimlerini açıkladı

NASA 12 Temmuz'da uzayda yeni bir çağı başlatmayı hazırlanıyor. Düzenlenecek basın toplasında James Webb Uzay Teleskobu ile edilen evrenin en derin görüntülerini paylaşılacak. NASA bugünkü gönderisinde paylaşılacak gök cisimlerini paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2022 14:10 GÜNCELLEME 09.07.2022 14:10 TEKNOLOJİ
NASA,  12 Temmuz'da yayınlayacağı gök cisimlerini açıkladı
NASA, 12 Temmuz'da yayınlayacağı gök cisimlerini açıkladı

NASA, James Webb Uzay Teleskobu ile çekilen ilk tam renkli görüntüleri 12 Temmuz'da yayınlamaya hazırlanıyor. NASA bugün yayınladığı listede tüm dünya ile paylaşılacak gök cisimlerinin adını paylaştı. Listede galaksiler, bulutsular ve Güneş Sistemimizin dışındaki dev bir gezegen yer alıyor.

NASA'nın 2021'de uzaya gönderdiği 21 metreden daha geniş bir alana yayılan ve altın kaplı dev aynalardan oluşan teleskop, Dünya'ya göndereceği verilerle astrofizik alanını dönüştürmeye hazırlanıyor. Dev uzay teleskobu Güneş Sistemimiz, Samanyolu Galaksisi'ndeki gezegenler, asteroitler, uzayın en derin noktalarındaki yıldızlar ve daha pek çok şey hakkında fikir verecek.

Eski bir astronot ve NASA'nın şu anki yönetici yardımcısı Pam Melroy basın toplantısında, "Gördüklerim bir bilim adamı, mühendis ve insan olarak beni çok etkiledi" diyerek oldukça heyecanlandıran bir açıklama yapmıştı. 

İşte NASA'nın 12 Temmuz'da paylaşacağı gök cisimleri:

Karina Bulutsusu: Karina'da yaklaşık 7.600 ışık yılı uzaklıkta bulunan, gökyüzündeki en büyük ve en parlak bulutsulardan biridir. Bulutsular, yıldızların oluştuğu yıldız yuvalarıdır. Karina Bulutsusu, Güneş'ten birkaç kat daha büyük olan birçok büyük yıldıza ev sahipliği yapmaktadır.

WASP-96 b (spektrum): WASP-96 b, güneş sistemimizin dışında, büyük ölçüde gazdan oluşan dev bir gezegendir. Dünya'dan yaklaşık 1.150 ışıkyılı uzaklıkta bulunan gezegen, her 3-4 günde bir yıldızın yörüngesinde dönüyor. Jüpiter'in kütlesinin yaklaşık yarısına sahip olan gezegen ilk olarak 2014 yılında keşfedildi.

Güney Halka Bulutsusu: Güney Halkası veya “Sekiz Patlamalı” bulutsu, ölmekte olan bir yıldızı çevreleyen genişleyen bir gaz bulutu olan gezegenimsi bir bulutsu. Dünya'dan yaklaşık 2.000 ışıkyılı uzaklıkta bulunuyor.

Stephan Beşlisi: Yaklaşık 290 milyon ışıkyılı uzaklıkta bulunan Stephan Beşlisi, Pegasus takımyıldızında yer almaktadır. 1877'de keşfedilen ilk kompakt gökada grubu olmasıyla dikkat çekiyor. 

SMACS 0723: Ön plandaki devasa gökada kümeleri, arkalarındaki nesnelerin ışığını büyüterek bozar. Bu da hem aşırı uzak hem de özünde soluk gökada popülasyonlarına derin bir alan görünümü sağlıyor.

Gök cisimleri James Webb Uzay Teleskobu ile ilk defa ayrıntılı bir şekilde görüntülenerek uzay araştırmalarında yeni bir çağı başlatacak.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR