Tüm Windows sürümlerini etkileyen yeni bir 'Sıfır Gün Açığı' bulundu

Microsoft, yeni keşfedilen Sıfır Gün açığını doğrulayarak yakında tüm Windows sürümleri için yeni bir güncelleme yayınlanacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2022 16:59 GÜNCELLEME 13.07.2022 17:04 TEKNOLOJİ
Tüm Windows sürümlerini etkileyen yeni bir 'Sıfır Gün Açığı' bulundu
Tüm Windows sürümlerini etkileyen yeni bir 'Sıfır Gün Açığı' bulundu

Siber güvenlik uzmanları tüm Windows sürümlerini etkileyen dört adet 'Sıfır Gün Açığı' tespit etti. Microsoft'a bildirilen bu güvenlik açıkları şirket tarafından da doğrulandı. Microsoft üçünü kritik olarak sınıflandırdı. Bir tanesinin ise acil müdahale gerektirdiğini söyleyerek açığı kapatan yeni bir güncellemenin birkaç gün içerisinde tüm Windows kullanıcılarına sunulacağını söyledi.

Kritik güvenlik açığında kullanıcı fark edemeden saldırgana sistem ayrıcalıkları veriliyor. Bu sayede saldırgan Windows Komut İstemi'ni (CMD)'yi kullanarak kendine daha fazla yetki vererek bilgisayar üzerinde birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu açıktan olumsuz etkilenen bir kullanıcı henüz olmadı.

Windows 7, 8, 8.1, 10, 11 ve Windows Server 2008, 2012, 2016, 2019 ve 2022 dahil olmak üzere hemen hemen her Windows sürümü bu tehdide karşı şu anda savunmasız. Microsoft tarafından yayınlanacak güvenlik güncellemesi yalnızca desteğin devam ettiği Windows sürümlerine sunulacak. Bu nedenle kullanıcılara en güncel Windows sürümü kullanması tavsiye ediliyor.

SIFIR GÜN GÜVENLİK AÇIĞI NEDİR?

Zero-day ya da 0-day olarak bilinen sıfır gün güvenlik açığı, siber güvenlik uzmanları tarafından yeni keşfedilmiş ancak henüz bir yama ile kapatılmamış güvenlik açıkları için kullanılan genel bir tanımlamadır. Siber saldırganlar henüz açık kapatılmadığı için tespit edilen açığı kullanmaya devam edebiliyor.

Sıfır gün güvenlik açıkları bilgi sistemlerine ve hassas verilere çok büyük zararlar verme potansiyeline sahiptir. Bu açıkların keşfedildiği durumlarda  kurumların ve kullanıcıların açık kapatılana kadar uygulamayı kaldırması ya da uygulamayı kullanmaması tavsiye ediliyor. Kullanıcılar, olası zararlara kişisel olarak alacağı önlemlerle engel olmalıdır.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR