Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan "OG Handles" kavramı nedir?

Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte uygun bir kullanıcı adı bulmak giderek zorlaştı. Bu sorun ise "OG Handles" olarak adlandırılan yeni bir kavramı hayatımıza soktu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2022 15:28 GÜNCELLEME 18.07.2022 15:28 TEKNOLOJİ
Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan "OG Handles" kavramı nedir?
Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan "OG Handles" kavramı nedir?

Artık milyarlarca insan sosyal medya kullanıyor. Bu durum ise sosyal medya platformlarında istenilen kullanıcı adının seçilmesini zorlaştırıyor. Kullanıcılar kendi adı ve soyadını bile kullanıcı adı olarak seçse genellikle 'bu kullanıcı adı başka bir hesap tarafından kullanılıyor' hatası ile karşılaşabiliyor. Bu nedenle birçok kişi seçtiği kullanıcı adının yanına doğrum yılını veya doğduğu şehrin plaka kodunu yazarak istemediği bir kullanıcı adını almak zorunda kalabiliyor. 

Kullanıcı adı seçimindeki zorluk kişilerden çok işletmeleri zor bir duruma sokabiliyor. Marka adını kullanmasından dolayı başka kişilerce yapılan paylaşımlar şirket ile ilişkilendirilebiliyor. Bu nedenle birçok marka, kendi adına sahip kullanıcıların hesaplarını binlerce dolar teklif ederek satın alma yoluna gidiyor. "OG Handles" kavramı da tam bu noktada hayatıma girdi.

OG HANDLES NEDİR?

OG Handles kavramındaki OG "Original Gangster" kelimesinin kısaltmasıdır. Original gangster kelimesi ABD'de sokak jargonunda birisine duyulan derin saygı veya hayranlığın ifadesidir. OG ayrıca belirli bir alanda olağanüstü veya en iyisi anlamına da gelebilir. Bu kullanım durumunda OG, "tüm zamanların en iyisi" ile eş anlamlıdır. Örneğin, golf alanındaki mükemmelliğe atıfta bulunmak için ABD'de “Tiger Woods bir OG'dir” denilebiliyor.

Handles ise Türkçe'de tutamaklar anlamına geliyor. Tutamak Türk Dil Kurumu'nda (TDK) "tutunacak, dayanacak, güvenecek şey" şeklinde tanımlanıyor. 

OG Handles kavramı ise genel olarak sosyal medya hesaplarındaki özel kullanıcı adlarına verilen bir isimdir. Örneğin Mustafa ismindeki biri için @mustafa kullanıcı adı bir OG Handles olabilir. OG Handles kavramında Handles yerine OG Snapchat, OG WhatsApp, OG Facebook, OG Twitter ve OG Instagram gibi kavramlar da kullanılabiliyor.

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDAKİ KULLANICI ADLARI BİNLERCE DOLARA SATILIYOR

Nadir, imrenilen, markalaştırılabilir veya popüler sosyal medya kullanıcı adlarına genellikle OG Handles deniliyor. Bu kullanıcı adları on binlerce dolara çevrim içi pazarlarda satılıyor. Hesapların satışı Twitter ve Instagram'ın hizmet şartlarını ihlal ediyor. Ancak bu durum yasa dışı olmadığı için birçok kullanıcı bu yolla yeni bir hesap sahibi oluyor.

Sosyal medya kullanıcı adlarını yüksek fiyatlarda satmayı teklif eden birçok web sitesi bulunuyor. Ancak sosyal medya platformları tarafından kullanıcı adlarının satışına teknik olarak izin verilmediğinden, bu siteler dolandırıcılık amaçlı da kullanılabiliyor. 

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR