Bir anda çıkarak yanlışlıkla paket satın aldıran operatör mesajları nasıl kapatılır?

Daha önce telefonu kullanırken karşınıza aniden çıkan mesajlar nedeniyle yanlışlıkla paket satın almış olabilirsiniz. Pop-up mesaj olarak adlandırılan bu iletilerle tekrar karşılaşmak istemiyorsanız yapmanız gerekenler ise oldukça basit.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2022 16:52 GÜNCELLEME 23.07.2022 16:52 TEKNOLOJİ
Bir anda çıkarak yanlışlıkla paket satın aldıran operatör mesajları nasıl kapatılır?
Bir anda çıkarak yanlışlıkla paket satın aldıran operatör mesajları nasıl kapatılır?

Akıllı telefonların hayatımızdaki yerinin artmasıyla birlikte kullanıcılar, operatörler tarafından gönderilen kampanya mesajlarına daha fazla maruz kalmaya başladı. Ancak kampanya mesajlarının kullanıcılara iletilmesi için kullanılan bir yöntem çoğu kullanıcıyı çileden çıkarıyor.

Pop-up mesaj olarak adlandırılan yöntem ile telefonunuzu kullanırken karşınıza bir anda kampanya mesajı çıkabiliyor. En kötüsü ise mesajı okumadan onay vermeniz durumunda ya paketinizi değiştirmiş ya da ek paket satın almış oluyorsunuz.

Bu kampanya mesajlarıyla çoğunlukla Turkcell ve Vodafone hat sahipleri çok sık karşılaşıyor. Aşağıdaki görselden Vodafone'nun pop-up mesajını görebilirsiniz. Kullanıcı karşısına çıkan bu menüyü kapatmak için Tamam'a basarsa 24 aylık bir taahhüde imza atmış oluyor.

Bu mesajlardan kurtulmak için operatör ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Telefon ayarlarından bu mesajları engellemenin herhangi bir yolu bulunmuyor.

TURKCELL'İN POP-UP MESAJLARI NASIL ENGELLENİR?

Turkcell’de hattınıza gönderilen kampanya mesajlarının gönderildiği anlık mesajları engellemek için Turkcell müşteri hizmetleri 532'yi arayıp “Anında Cevap” servisini kapatmanız gerekiyor. Talebinize istinaden servis anında kapatılıyor ve pop-up mesajları artık karşınıza çıkmıyor. 

VODAFONE POP-UP MESAJLARI NASIL ENGELLENİR?

En sık pop-up mesaj gönderen operatörlerden bir tanesi olan Vodafone'da bu mesajlardan kurtulmanın iki farklı yöntemi buluyor. Yanımda Uygulaması üzerinden "Veri kullanım izni" özelliğini kapatarak ya da KAPAT yazıp 7231'e ücretsiz SMS gönderdikten sonra Cep Kartvizit Servisi'ni iptal ederek pop-up mesajları engelleyebilirsiniz. 

TÜRK TELEKOM POP-UP MESAJLARI NASIL ENGELLENİR?

Türk Telekom'da ise gönderilen reklam mesajlarını engellemek için "IPTAL KAMPANYA"  yazdıktan sonra ücretsiz olarak 7672’ye SMS gönderebilirsiniz.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR