İmam Hatipli öğrenciler 10 ayda tasarladıkları elektrikli araç ile ödül kazandı

Kocaeli'de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na katılan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ürettikleri "Asel 81" isimli elektrikli araçlarıyla ödül almanın gururunu yaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2022 16:17 GÜNCELLEME 01.08.2022 17:16 TEKNOLOJİ
İmam Hatipli öğrenciler 10 ayda tasarladıkları elektrikli araç ile ödül kazandı
İmam Hatipli öğrenciler 10 ayda tasarladıkları elektrikli araç ile ödül kazandı

Öğretmenlerinin desteğiyle bir araya gelen Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 13 öğrenci, HİSTEAM EC Elektrikli Araç Takımını kurdu. Takım 10 ayda tasarladıkları elektrikli aracıyla TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından Kocaeli'de 19-24 Temmuz'da düzenlenen yarışlara katıldı.

Organizasyonda "teknik tasarım" ile "tanıtım ve yaygınlaştırma" ödülü kazanan öğrenciler, performans sıralamasında ise 39 takım arasından 4. oldu.

KENDİMİZİ OKULDA GELİŞTİRDİK

Projeden sorumlu öğretmen Devrim Ertuğrul, öğrencilerinin başarılı bir araç tasarladığını ve ilgiyi üzerlerine çektiklerini söyledi.

Yarışmada teknik tasarım ödülü aldıklarını aktaran Ertuğrul, "Bu ödül, aracın bütün tasarımının ve bileşenlerinin en doğru mühendislik boyutunda anlatan takıma verilen ödül. Bu, sadece bir takıma veriliyor. Bunun dışında tanıtım ve yaygınlaştırma ödülü aldık. Bu da her takıma verilmiyor. Bu, elektrikli araçları en iyi tanıtan, yaygınlaştıran, eğitimler veren takımlara verilen bir ödül. Performansta da 39 takım arasından 4. olduk." diye konuştu.

Ertuğrul, milli savunma için mühendis bireyler yetiştirmek istediklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde roket yarışmasına katılacağız, 4 insansız hava aracımız var, onlarla da yarışmaya katılacağız. Sanayide dijital teknolojiler yarışmasına bir robotla katılacağız. TEKNOFEST okulu olduğumuzu söyleyebilirim. 'Düzce'nin arabası' diye konuştuklarında bu bizi gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Kendilerini okulda geliştirdiklerini dile getiren proje tasarımcısı Furkan Uyar da şunları kaydetti:

"Üniversite eğitimimi makine mühendisliği üzerine gerçekleştirmek istiyorum. Çünkü alt dallarında otomobil, silah sanayi ile havacılık ve uzay olduğu için milli teknoloji hamlesinin yetiştirdiği gençler olarak bu teknik bilgiyi üniversitede devam ettirmek istiyoruz."

KAYNAK : AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Recebali 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun gençlere. Bir çoğu gibi karı kız peşinde koşmak varken bir ideal peşinde koşuyor, yemek içmek gezmek varken, zekasıyla ülkesine milletine faydalı olmaya çalîşıyor. Çekemeyenler çatlayabilir hasetinden ,serbest
    Cevapla
  • Hüseyin ÇAMCI 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık, durmak yok yola devam
    Cevapla
  • İmam-hatipli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar hakkaniyetli okurlar var burada,pes yani! Bir kere de takdir edin de biraz adam olun,insan olun . Bu arada gençleri ve emeği geçen herkesi kutluyorum
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli araba yapmayan lise kaldı mı?
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yalnız aracın biçimi güzel,kaça mal olmuş onuda yazsaydınız,bide güneş paneli konsa mükembel birşey olurdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR