Apple'ın yeni 10. Nesil iPad'i ile ilgili şimdiye kadar tüm bilinenler

Apple, Eylül'deki etkinliğinde iPhone 14'lerle birlikte tanıtacağı yeni bir 10. nesil iPad ile ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Ancak bu iddialardan bazıları kesin gibi duruyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2022 10:55 GÜNCELLEME 15.08.2022 10:55 TEKNOLOJİ
Apple'ın yeni 10. Nesil iPad'i ile ilgili şimdiye kadar tüm bilinenler
Apple'ın yeni 10. Nesil iPad'i ile ilgili şimdiye kadar tüm bilinenler

Apple'ın bu yıl tanıtacağı 10. nesil iPad'in daha iyi donanım ve yeni bir tasarım ile gelmesi bekleniyor. Giriş seviyesi bir tablet olacak yeni iPad'te yer alması muhtemel olan yenilikler ise şunlar:

A14 Bionic İşlemci

Mevcut dokuzuncu nesil iPad, A13 Bionic işlemciye sahipken, bu yılki giriş seviyesi iPad, A14 Bionic işlemciye sahip olacak. 

A13 Bionic ile karşılaştırıldığında A14 Bionic, öncekinden yaklaşık %30 daha iyi performans gösteriyor. Ayrıca yeni işlemciye sahip olan iPad daha fazla yazılım güncellemesi alacağından uzun yıllar güncel kalacak.

iPad Air 4 ve iPhone 12'de de bulunan A14 Bionic çip yalnızca 4 GB RAM ile geliyor. Bu bağlamda giriş seviyesi yeni iPad'te de fazla RAM kullanılmayacağı tahmin ediliyor. RAM'ın az olmasından dolayı da Stage Manager'ı desteklenmeyecek. Stage Manager, kullanıcıların aynı anda birden fazla uygulamayı eş zamanlı kullanmasına olanak tanıyor. 

5G

Şu anda Apple'ın dokuzuncu nesil iPad'in bazı modelleri hâlâ LTE (4G) bağlantısıyla sınırlı. Ancak 10. nesil iPad, daha hızlı 5G ağını destekleyecek. Bu nedenle yeni iPad'in fiyatının yüksek olması bekleniyor.

USB-C giriş seviyesi iPad'e geliyor

Belki de giriş seviyesi iPad'e gelen en çok beklenen değişikliklerden biri Lightning'den USB-C'ye geçiş.

Yeni 10. nesil iPad Lightning yerine USB-C kullanmayı planlıyor. USB-C'ye saip iPad daha yüksek aktarım hızlarını ve hatta daha çeşitli çevre birimlerini desteklediğinden, iPad kullanıcıları için yeni dünyanın kapılarını açıyor.

Yeni tasarım

Yeni 10. nesil iPad'in bir USB-C bağlantı noktasına sahip olması beklendiğinden, en yeni iPad Air, iPad mini ve iPad Pro modellerini temel alan yeni, daha modern bir tasarıma sahip olacağı varsayılıyor.

Ancak yeni bir tasarıma sahip olmasına rağmen, 10. nesil iPad yeni bir ekrana sahip olmayabilir. 

Şu anda Apple, dokuzuncu nesil iPad'i 329 dolara satıyor. Ancak enflasyon nedeniyle şirket, giriş seviyesi iPad'in fiyatlarını ilk kez yükseltebilir.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR