Atlas Üniversitesi Türkiye'de ilk kez NFT cüzdan dönemini başlattı

Atlas Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen “Atlas NFT Cüzdan” ile öğrenciler, Meteverse’de kendi blockchainini oluşturarak sertifika, katılım belgesi gibi eşsiz ve değerli dokümanlarını güvenli bir şekilde saklayabilecekler.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2022 15:23 GÜNCELLEME 17.08.2022 15:23 TEKNOLOJİ
Atlas Üniversitesi Türkiye'de ilk kez NFT cüzdan dönemini başlattı
Atlas Üniversitesi Türkiye'de ilk kez NFT cüzdan dönemini başlattı

Atlas Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen “Atlas NFT Cüzdan” ile üniversitenin tüm öğrencileri Meteverse’de kendi blockchainini oluşturabilecekler.

(N)on-(F)ungible (T)okens - Nitelikli Fikri Tapu - Değiştirilemez Token anlamına gelen NFT ile öğrenciler, Meteverse’de kendi blockchainini oluşturarak sertifika, katılım belgesi gibi eşsiz ve değerli dokümanlarını güvenli bir şekilde saklayabilecekler. 

GİRİŞİMCİ GENÇLER İÇİN FIRSAT

Atlas Üniversitesi öğrencilerinin Meteverse’de kendi blockchainini oluşturabileceği çalışmayla; öğrencilere ait sertifika, katılım belgesi gibi eşsiz ve değerli dokümanlarını güvenli bir şekilde saklanabileceği bir sanal platform planlanıyor.

Bu platform vasıtası ile ilerleyen süreçlerde etkinliklerden, yarışmalardan elde edilecek Atlas Token ile öğrencilerin kendilerine ait tokenlarını kullanabilmeleri planlanıyor. Eş zamanlı olarak öğrenciler mezun olduğunda Diplomalarını NFT olarak da alacaklar ve bu şekilde belgede sahteciliğin önüne geçilmiş olacak. Ayrıca diploma doğrulamak daha güvenli olacak.

Proje, Türkiye’de ve dünyada ilkler arasında yer alıyor. Aynı zamanda özel etkinliklerin anısına rozetlerden oluşan koleksiyonlarla da öğrencililer katıldıkları etkinlikleri (katılım belgesi mantığında) ibraz edebilecekler.

BAŞARI BURSA ATLAS TOKEN İLE VERİLECEK

Girişimci gençler, Blockchain teknolojisinden yararlanarak hayata geçirmek istedikleri “Atlas Token”la üniversitede yapılacak olan etkinlik, özel günler, ödüllerin (başarı bursu ve öne çıkan ödüllendirilmesi kararlaştırılan olaylar) vb. karşılığı olarak Atlas Token kazanma fırsatının öğrencilere açık olabileceğini belirtiyorlar.

Kazanılan tokenler ile üniversite içi alışveriş ve iş birliği yapılacak olan kurumlar ile aktif ve dijital bir ödeme yöntemi olması da hedefleniyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR