WhatsApp'ta fotoğraf ve video yedekleme kolaylaşıyor

WhatsApp'ın beta sürümünde ortaya çıkan yeniğe göre, sohbetleri Google Drive ve iCloud dışında yedeklemek isteyen kullanıcıların işi kolaylaşıyor. Yeni güncelleme ayrıca Android'ten iOS'a sohbet geçmişini aktarımını kolaylaştırıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2022 11:45 GÜNCELLEME 15.09.2022 11:45 TEKNOLOJİ
WhatsApp'ta fotoğraf ve video yedekleme kolaylaşıyor
WhatsApp'ta fotoğraf ve video yedekleme kolaylaşıyor

WABetaInfo'nun haberine göre WhatsApp, yakında kullanıcılara sohbetlerini kolayca yedekleyebileceği yeni bir özellik sunacak.

"Dışarı Aktar" ve "İçeri Aktar" olarak adlandırılan bu iki özellik sayesinde verilerini Google Drive ve iCloud dışında yedeklemek isteyen kullanıcıların verileri şifreli bir şekilde kolayca yedeklenebilecek. 

Android'te WhatsApp klasörü kopyalanarak yedek alındığı zaman fotoğraf ve videolara şifreleme olmadığı için erişebiliyordu. Ayrıca bu yedeği yeniden kullanmak ise oldukça zahmetiydi. Dosyalar tek tek aktarıldığı için telefona kopyalamak çok uzun zaman alabiliyordu.

Yeni güncellemeyle birlikte tüm WhatsApp verileri sıkıştırılmış ve şifreli bir şekilde saklanabilecek. Daha sonra "Dışarı Aktar" denilerek alınan yedek iOS ya da Android fark etmeksizin kolayca içeri aktarılabilecek. 

iOS'e Taşı uygulaması güncellendi! Andorid'deki WhatsAspp konuşmaları iOS'a aktılabilecekiOS'e Taşı uygulaması güncellendi! Andorid'deki WhatsAspp konuşmaları iOS'a aktılabilecek

Güncellemenin bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor. Ancak güncelleme tüm WhatsApp kullanıcılara kademeli bir şekilde sunuluyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR