Yeni nesil Android telefonlar iPhone 14 Pro serisinden daha güçlü olacak

Snapdragon 8 Gen 2 ile ilgili sızıntılara göre yeni nesil amiral gemisi Android telefonlar, A16 Bionic işlemci bulunduran iPhone 14 Pro serisine göre daha güçlü olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2022 11:14 GÜNCELLEME 18.09.2022 11:27 TEKNOLOJİ
Yeni nesil Android telefonlar iPhone 14 Pro serisinden daha güçlü olacak
Yeni nesil Android telefonlar iPhone 14 Pro serisinden daha güçlü olacak

Bu yıl piyasaya sürülen birçok amiral gemisi Android telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yonga setlerini (veya Plus yükseltmesini) kullanıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren ise amiral gemisi Android'ler Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanacak. 

Qualcomm yeni işlemcisini resmi olarak henüz tanıtmadı. Ancak Çin'in Twitter'ı olarak adlandırılan Sina Weibo'da yapılan bir paylaşıma göre, Snapdragon 8 Gen 2, 3.5 GHz hızına sahip olacak. A16 Bionic'te işlemci hızı 3.4 GHz.

Bununla birlikte, grafik yetenekleri açısından daha büyük performans artışları olacak. Öyle ki yeni iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'teki Apple A16 Bionic çipinin sunabileceğinin de üzerinde grafik performansı sunacağı söyleniyor.

Ancak bunlar şimdilik yalnızca bir iddiadan ibaret. Akıllı telefonlarda performans, birden çok faktöre bağlı. Yazılım kodlamasının verimliliği, kullanılabilir RAM miktarı ve soğutma sistemi telefon hızında önemli rol oynuyor.

Android telefonlar neden iPhone'a kıyasla daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar?Android telefonlar neden iPhone'a kıyasla daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar?

Qualcomm, yeni nesil yonga setini kasım ayında düzenlenecek Snapdragon etkinliğinde tanıtacak. Tanıtımdan sonra ise 2023 yılında çıkacak amiral gemisi Android telefonlar Snapdragon 8 Gen 2 ile piyasaya sürülecek.

KAYNAK : Techradar
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Taabi efenm... Android kadar çöp bir sistem yok ilk önce gereksiz on bellek olayını halledebilsinler telefonda 200 fotoğraf var 10 15 uygulama klasik uygulamalar, 45 GB yer kaplıyormus
    Cevapla
  • Senatör 1 yıl önce Şikayet Et
    I phone I phone dur
    Cevapla
  • Mehmet Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara hak veriyorum, yalnız şikayetçi olan herkes Android projesine katkıda bulunabilir. Şikayet edip başkalarından bekelmektense kendi iz daha iyi olması için katkıda bulunun.
    Cevapla
  • Attila 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce iphone 12’den güçlü olsun snapdragonlar :))) Amiral gemisi telefonlarda apple piyasayı tamamen ele geçirdi. Samsung ise orta seviyede Çinlilerden pastayı kaptı.
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Nubia red magic 6s pro ile 7 proyu araştır derim iPhone hiçbir zaman android ile yarışamaz
    Cevapla
  • hidocan 1 yıl önce Şikayet Et
    Android hizli islemci yapacagina proglamayi iyi yapsin yoksa hizli islemci daha cok batarya tüketiyor daha kötü oluyor kullanici icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR