Intel ve Samsung güçlerini birleştirdi ortaya "Kaydırılabilir Ekran" çıktı

OLED teknolojisinin gelişmesiyle birlikte yakın bir zamanda katlanır ekranlardan sonra kaydırılabilir ekranlar da piyasaya sürülecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 16:42 GÜNCELLEME 28.09.2022 16:42 TEKNOLOJİ
Intel ve Samsung güçlerini birleştirdi ortaya "Kaydırılabilir Ekran" çıktı
Intel ve Samsung güçlerini birleştirdi ortaya "Kaydırılabilir Ekran" çıktı

Telefon ve bilgisayar pazarında yakında bir kategori daha açılıyor. Intel'in şu sıralar devam eden "Intel Innovation 2022" etkinliğinde ilgi çekici yeni bir ekran teknolojisini tanıttı.

Intel, 13. Nesil işlemcilerini tanıttıIntel, 13. Nesil işlemcilerini tanıttı

Intel ve Samsung imzası taşıyan ekran, tablete benziyor. Ancak normal tabletlerden farklı olarak ekran sağ tarafından çekildiği zaman 13 inçten 17 inç'e kadar uzayabiliyor. Ekran paneli ise OLED.

Yeni ekran Intel CEO'su Pat Gelsinger ve Samsung'un ekran başkanı JS Choi tarafından tanıtıldı. Choi yaptığı açıklamada, "Katlanabilirlik gitti, ancak bu sadece başlangıç" dedi. 

Ayrıca Choi, taşınabilirlik ve daha büyük ekranlar için çeşitli ihtiyaçları karşılamasını beklediğini belirterek, "PC'ler için dünyanın ilk 17 inç kaydırılabilir ekranı" olduğunu söyledi. 

Yeni kaydırılabilir ekran monitörler dışında Android ve Windows tabanlı cihazlarda da kullanılacak. Bu bağlamda Intel ve Samsung'un güçlerini birleştirerek Apple ürünlerine karşı yeni bir kategoride rekabet etmeye hazırlandığı söylenebilir.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar erken yapılacağını tahmin edemedim. Bir kaç sene içinde kaleme dönüşebilir telefon üretilir.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    GRAFEN ahlatçı holding üretiyor dehşet bir madde....
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden yapılıyor açıklama yok bari ben naçizane yazayım. Grafen....Evet çorumda Ahlatçı hollding fabrikasını açtı geçensene. Çok değerli bir element Grafen plastik yumuşak ama elektrik geçiren bir madde yüksek katmadeğerli bir ürün.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR