Meta'nın milyar dolarlık yatırımı Metaverse'den kullanıcılar memnun değil

The Wall Street Journal'ın haberine göre Meta'nın milyarlarca dolar ayırdığı Horizon Worlds platformunda, kullanıcılar içeriği boş olarak görüyor ve ilk aydan sonra platformu yeniden kullanmıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2022 10:06 GÜNCELLEME 16.10.2022 10:13 TEKNOLOJİ
Meta'nın milyar dolarlık yatırımı Metaverse'den kullanıcılar memnun değil
Meta'nın milyar dolarlık yatırımı Metaverse'den kullanıcılar memnun değil

Geçtiğimiz hafta The Verge'ın haberine göre, Meta'nın sanal gerçeklik (VR) sosyal ağı ve şirketin amiral gemisi "metaverse" uygulaması Horizon Worlds, çok fazla kalite sorunu yaşadığından dolayı çalışanların bile platformu kullanmadığı ortaya çıkmıştı.

Bugün The Wall Street Journal'ın haberinde yeni bir detay daha ortaya çıktı. Belgelere göre Horizon Worlds'e erişmek için Quest 2 VR kulaklığını 400 dolara satın alanlar dahi platformu birkaç kez kullandıktan sonra platforma yeniden giriş yapmıyor.

Metaverse platformunu kullanan kullanıcılar, sunulan özelliklerin kusurlu ve metaverse evreninin boş dünyalara sahip olduğunu bildiriyor.

Meta'nın metaverse platformu henüz tüm kullanıcılar için erişilebilir değil. Quest 2 satın alarak yeni teknolojiyi erkenden deneyimleme şansı yakalayanlar ve hatta çalışanlar bile "kalite" sorunu olduğunu söyleyerek platformdaki memnuniyetsizliklerini dile getiriyor.

Meta, kullanıcı şikayetlerine yanıt olarak, geçen ay Horizon platformuna yeni özellikler eklemeyi bırakarak, sanal gerçeklik dünyasındaki mevcut özelliklerde kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklandı.

İstatistikler, kullanıcılar tarafından inşa edilen dünyaların yalnızca yüzde 9'u en az 50 kişi tarafından ziyaret edildiğini, çoğunun ise hiç ziyaret edilmediğini gösteriyor.

Raporda, platformda erkeklerin kadınlardan iki kat fazla olduğu bildiriliyor. Bazı kadın kullanıcılar ayrıca taciz edildiğini söyleyerek Meta'dan daha katı önlemler almasını talep ediyor.

Meta, bu gelişmeler sonrası aylık kullanıcılar için hedeflerinin çok gerisinde kaldı. Şirket ilk aşamada 2022'nin sonuna kadar aylık 500 bin kullanıcı hedefi belirlemişti, ancak bu rakamı daha sonra 280 bin olarak değiştirdi. Raporlar şu anda platformda 200 binden daha az kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor. 

Çoğu kullanıcı genellikle ilk aydan sonra uygulamaya geri dönmezken, Quest 2 kulaklıklarının yarısından fazlası altı ay içinde kullanım dışı kalıyor. 

Meta, metaverse'den sorumlu departmanı Reality Labs'e 15 milyar dolarlık yatırım yapmasına rağmen VR platformunda hâlâ çok fazla eksiği bulunuyor. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaybolmaya mahkum bir teknoloji. Internetteki isimi web sayfasi uzerinden yada bir uygulama ile cozebilirken. Nicin gidipte kafama gozluk takip oyun oynama ile zaman kaybedeyim. Isimi oyun oynama platformunda yapmak kadar sacma bir dusunce yok. Bastan kaybedecegi belli idi. Bundan 15 sene once second life diye buna benzer bir platform kuruldu. Sonra kullanici sayisi 100 lere dustu. Bu platformlara yatirim yapanlar harcadiklari paranin uzerine soguk su icsinler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaman alacak, ancak unutmayin ki akilli telefon dunyasi nereden nerelere geldi. Metaverse de ileride cok daha kaliteli urunler gelistirdiginde hepimiz sasirip kalacagiz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR