Meta'dan yapay zeka hamlesi! Kendi uygulamasını tanıttı

Meta, yapay zeka teknolojisinde geri kalmamak için kolları sıvadı. Uygulama, AI dünyasının daha güvenilir ve sorunsuz olması için tasarlandı. Rakiplerine göre farklı bir yöntemle çalışacak olan uygulama hakkında ilk bilgiler yayınlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2023 13:31 GÜNCELLEME 27.02.2023 09:07 TEKNOLOJİ
Meta'dan yapay zeka hamlesi! Kendi uygulamasını tanıttı
Meta'dan yapay zeka hamlesi! Kendi uygulamasını tanıttı

Şu sıralar yapay zeka teknolojisi üzerinde kıyasıya bir rekabete şahit olmaktayız. OpenAI, Microsoft, Google rekabeti sağlayan şirketlerin ilk sırasında bulunuyor. Rekabete katılan bir diğer şirket de hepimizin çok yakından tanıdığı Meta oldu. Neredeyse bütün çalışmalarını yapay zeka yönüne çeviren şirketler, birbirlerine üstünlük sağlayabilmeleri için büyük bir çaba sarf ediyor. Mark Zuckerberg de sahip olduğu Meta şirketinin yapay zeka teknolojisinde geri kalmaması için kolları sıvadı.

İlk olarak OpenAI şirketinin yayınlamış olduğu ChatGPT ile gündeme gelen yapay zeka, ardından Google'ın " Google Bard" ve Microsoft'un BingAI sohbet uygulamalarıyla da karşılaşmamızı sağladı.

META ŞİRKETİNDEN YAPAY ZEKAYA İLK ADIM

Meta, yaptığı açıklamada yapay zeka yarışına dahil olduklarını açıkladı. LLaMA adındaki yeni yapay zeka uygulamasını tanıtan Meta şirketi, geliştirdikleri uygulamanın sohbet edebilen diğer yapay zeka uygulamalarından farklı çalıştığını belirtti. Bu sistem ile yapay zeka dil modellerinin ana sorunlarına değinilerek sonuçların daha güvenilir hale getirilmesi sağlanacak.

Meta'nın yayınlamış olduğu yapay zeka uygulaması, Sivil Toplum Kuruluşlar, endüstri laboratuvarları gibi kurumlar için erişime açılacak. Böylelikle LLaMA'nın deneyimlenebilmesi için uygun zeminin sağlanması hedeflenecek. Meta, yapay zeka teknolojisinin insanlar ile birlikte çalışması gerektiği düşüncesini savunuyor. Bu nedenle üretmiş oldukları LLaMA programıyla yapay zeka dillerinin güvenilir ve sorunsuz olmaları sağlanacak.

Yapay zeka alanındaki gelişmelerin insanları tedirgin etmeye başladığı bir zamanda Mark Zuckerberg'in tanıtmış olduğu uygulama az da olsa insanların içine su serpmeye yetti. Bu tür çalışmalar yürütülürken algoritmanın sorunsuz bir şekilde denetlenmesini sağlamak, ortaya çıkabilecek sorunların en aza indirilmesine yarayacak. Güvenliğe yönelik geliştirilen AI modeller kendini geliştirirken, insanlara zarar verebilecek olan bilgileri sunmaktan kaçınacaklar.

ChatGBT tıpta uzmanlık sınavını geçti: Yapay zekaya sahip doktorlarla karşılaşabilirizChatGBT tıpta uzmanlık sınavını geçti: Yapay zekaya sahip doktorlarla karşılaşabiliriz

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazi arkaplanlari beyaz okunmuyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR