Meta, Reels için yeni özelliğini yayınladı!

Meta, kullanıcıların memnuniyeti için sosyal medya uygulamalarına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. İlk olarak Instagram için yayınladığı özelliği şimdi de Facebook için yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2023 16:38 GÜNCELLEME 05.03.2023 16:40 TEKNOLOJİ
Meta, Reels için yeni özelliğini yayınladı!
Meta, Reels için yeni özelliğini yayınladı!

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Instagram Reels video süresini 90 saniyeye çıkartan Meta, şimdi de Facebook Reels videolarının süresini artırıyor. Reels özelliğinin daha fazla kullanılmasını sağlamaya çalışan Meta, bu konuda yoğun bir çaba sarf ediyor.

Instagram ve Facebook'un TikTok benzeri kısa videolar oluşturma özelliği Reels, kullanıcılar için yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir ilgi görüyor. Kullanıcılar bu özellikteki süre sınırının az olduğundan defalarca kez yakındıktan sonra Meta bir adım atarak Facebook Reels videolarının da tıpkı Instagram'da olduğu gibi 90 saniyeye çıkarılmasını onayladı.

META ETKİLEŞİMLERİ ARTIRMAK İSTİYOR

60 saniyelik Reels videolarını 90 saniyeye çıkaracak olan Facebook, kullanıcıları bu özelliğe daha çok bağlamak istiyor. Bu özelliğin gelmesiyle birlikte kullanıcılar daha ayrıntılı ve detaylı videolar yakalayıp paylaşabilecek.

Meta, Yapay Zeka'yı Whatsapp ve Messenger'a getiriyor: Artık daha akıllı olacaklarMeta, Yapay Zeka'yı Whatsapp ve Messenger'a getiriyor: Artık daha akıllı olacaklar

Bu özelliği gerekli bulan kullanıcılar olduğu kadar gereksiz bulan kullanıcılar da var. "Uzun video izlemek istersem YouTube'u açarım" düşüncesindeki kullanıcılar Meta'nın bu özelliğini gereksiz buluyor. Bir bakıma haklı olan kullanıcılar bu videolardan sıkıldıkları takdirde yeni bir videoya geçmeyi deneyebilirler.

ARŞİVDEKİ GÖRÜNTÜLER KULLANILABİLECEK

Meta, mevcut bulunan anılar, fotoğraflar ve videolardan çeşitli klipler oluşturulmasına izin verecek.

Buna ek olarak Meta, kullanıcıların hazır şablonları kendi fotoğraf ve videolarla değiştirmesine izin verecek. Eklenen bu yeni özellikle beraber kullanıcılar beğendiği şablon üzerinden zaman kaybetmeden kendi özgün Reels videolarını oluşturabilecek. Ayrıca "Trend Şablonlar" seçeneğini sunmasıyla kullanıcıların prodüksiyona ve düzenlemeye gerek kalmadan videolar oluşturabilmesine olanak sağlayacak.

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR