WhatsApp geri adım atarak AB kurallarına uymayı kabul etti!

Kişisel verilerin korunmasına yönelik AB'nin uyarıda bulunduğu WhatsApp, geri adım atarak kurallara uymayı kabul etti. WhatsApp bundan sonra kullanıcıları bilgilendirirken daha şeffaf davranacak.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2023 16:41 GÜNCELLEME 06.03.2023 17:07 TEKNOLOJİ
WhatsApp geri adım atarak AB kurallarına uymayı kabul etti!
WhatsApp geri adım atarak AB kurallarına uymayı kabul etti!

Geçtiğimiz günlerde şirket politikaları konusunda AB'nin uyarıda bulunduğu WhatsApp, hizmet koşullarındaki değişiklikler konusunda artık daha şeffaf davranacak. Yayınladığı değişiklikler ile ilgili detaylı bilgiler vermekten kaçınan WhatsApp AB'nin uyarısını ciddiye aldı.

WhatsApp'ın şirket politikalarına yönelik yapacağı değişiklikler sonucunda kullanıcılar, sözleşme güncellemeleri ve diğer hizmet bildirimlerinde daha detaylı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirilecek.

AB KULLANICI VERİLERİNİN GÜVENDE OLDUĞUNDAN EMİN OLMAK İSTİYOR

Yapılan açıklamada, WhatsApp'ın kullanıcıların kişisel verilerinin reklam amacıyla hiçbir şirkete paylaşılmayacağı belirtiliyor. Sürekli güvenlik ihmalleriyle gündeme gelen Meta şirketinin, bu konuda kayıtsız kalmaması, gizliliğe yönelik adımları ciddiye aldığını gösteriyor.

AB komisyonu ve AB ülkelerinin koruma makamları, tüketicilere yönelik gizlilik ihlallerinin yaşanmaması için geçtiğimiz yıl Meta'ya uyarıda bulunmuştu. Yapılan uyarıda WhatsApp'ın 2021 yılında hizmet koşulları ve gizlilik politikası hakkında yaptığı değişikliklerin neleri kapsadığına dair açıklık getirilmesi istenmişti.

Tüketici verilerinin korunmasına yönelik yapılan uyarıyla birlikte, WhatsApp tarafından yapılan değişikliklerin koruma kanununa uygun olup olmadığının garanti edilmesi istendi.

WhatsApp bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları sessize alacakWhatsApp bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları sessize alacak

WHATSAPP HİZMET DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN GÜNDEME GELDİ?

Meta'nın alt şirketi olan WhatsApp, iki yıl önce yayınladığı hizmet şartlarıyla tepkilere neden olmuştu. Bildirim olarak gelen sözleşmeyi kullanıcıların belirli tarihe kadar kabul etmemeleri durumunda bir daha WhatsApp'ı kullanamayacakları belirtilmişti. Bu maddenin zorunlu olarak dayatılmasına karşı çıkan kullanıcılar tepkilerini Twitter üzerinden göstermişti.

2021 yılında kullanıcılara dayatılan sözleşme sadece bu maddeyle sınırlı kalmıyordu. Ayrıca kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ile paylaşmasına izin vermeleri isteniyordu. Şirket tarafından yapılan açıklamada AB ülkelerindeki kullanıcılara farklı hizmet sözleşmesinin sunulmasından dolayı "Kabul etme zorunluluğu" içeren sözleşmenin Avrupa'da geçerli olmadığı belirtilmişti.

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hariç diye bir şerh koyar olur biter,bizi avrupa ülkesi olarak gören bir AB mi var ki..!
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    usa avrupanin dedigini yapar bize geldimi yada afrika aslan kesilir bunlar yapmam der bizim de kanunlara uyacak mecbur bunlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR