Çekya, TikTok'a karşı uyardı: İletişim sistemleri dinlenebilir!

Çekya Ulusal Siber ve Bilgi Güvenliği Ajansı, Çin'in dünya genelinde kullanılan sosyal medya platformu TikTok uygulamasının bulunduğu cep telefonu gibi cihazlarda, kritik iletişim altyapı sistemlerinin dinlenebildiği uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2023 13:10 GÜNCELLEME 09.03.2023 13:12 TEKNOLOJİ
Çekya, TikTok'a karşı uyardı: İletişim sistemleri dinlenebilir!
Çekya, TikTok'a karşı uyardı: İletişim sistemleri dinlenebilir!

Çekya Ulusal Siber ve Bilgi Güvenliği Ajansı (NUKIB), TikTok uygulamasının oluşturacağı olası tehlikelere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu uygulamanın kullanıldığı cihazlar üzerinden kritik önem arz eden altyapı sistemleri ve iletişim unsurlarının dinlenebildiği uyarısında bulunuldu.

TikTok trendi hastanelik etti!TikTok trendi hastanelik etti!

Söz konusu uygulamanın geniş kitlelerce kullanıldığına işaret edilen açıklamada, kullanıcılardan bu durumu göz önünde bulundurmaları istendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI UYGULAMAYI KULLANAMAYACAK

Öte yandan, Çekya İçişleri Bakanı Vit Rakusan da basına yaptığı açıklamada, bakanlık bünyesinde çalışanların söz konusu uygulamayı cep telefonları ya da benzer aygıtlarda kullanamayacağını bildirdi.

FBI Direktörü: Çin, TikTok üzerinden cihazlardaki veri ve yazılımları kontrol edebilirFBI Direktörü: Çin, TikTok üzerinden cihazlardaki veri ve yazılımları kontrol edebilir

TikTok'a yönelik güvenlik kaygıları daha önce de farklı ülkelerde gündeme gelmiş, ABD, Avrupa Birliği kurumları ve Kanada'da kamu kuruluşlarında çalışanların bu uygulamayı kullanması yasaklanmıştı.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR