Meta, Twitter alternatifi olacak bir uygulama üzerinde çalışıyor olabilir
Twitter'a karşı alternatif uygulama üretenler arasına bir yenisi daha ekleniyor. Meta'nın P92 kodlu merkezi olmayan bir sosyal medya uygulaması üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.
ABONE OLMoneyControl ve Platformer'a göre Meta şirketinin gelecekte Twitter alternatifi bir uygulama sunacağını iddia etti. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra alternatif uygulamalara yönelen kullanıcılar, şu an olarak Mastodon uygulamasını kullanmayı tercih ediyor.
Facebook 9 yıl aradan sonra yeniden Messenger'a kavuşuyor!
TWİTTER'A BİR YENİ ALTERNATİF DAHA GELİYOR
Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın kurucusu olan Jack Dorsey de BlueSky adında Twitter alternatifi bir uygulamayı AppStore üzerinden yayınlamıştı. Twitter'ın daha sade hali olarak karşımıza çıkan BlueSky sosyal medya uygulaması, kısa süre içinde adından söz ettirmeyi başarmıştı. Diğer yandan Mastodon uygulaması da kullanıcılara Twitter gibi sosyal medya hizmeti sunuyor.
Meta, P92 koduyla merkezi olmayan bir sosyal ağ üzerine çalışılmakta olduğunu doğrulayarak konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:
"Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız bir merkezi olmayan sosyal ağ araştırıyoruz. İçerik oluşturucuların ve kamuya mal olmuş kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz."
INSTAGRAM HESABIYLA KAYIT OLUNABİLECEK
Engadget'in belirttiği kaynaklara göre P92 olarak adlandırılan uygulamanın Instagram'ın markasını taşıyacağını ve kullanıcıların Instagram kimlik bilgilerini kullanarak kaydolmalarına imkan sunacağı iddia ediliyor.
Meta, uygulamanın kesinlikle sahip olmasını istediği özellikler arasında, önizlemeli gönderiler için dokunulabilir bağlantılar, paylaşılabilir resimler ve videolar ile doğrulama rozetleri ve kaynaklar yer alıyor.
Birçok kaynaktan gelen tüm bu bilgilere rağmen MoneyControl'un ddialarına göre, şirketin uygulamayı geliştirmeye çoktan başlayıp başlamadığının ya da hala planlama aşamasında olup olmadığının tam olarak belli olmadığını söyleniyor.