Sony, görme engellilerin fotoğraf çekmesini kolaylaştıran kamera kitini duyurdu!

Sony, Dünya çapında görme engelli 250 milyon insan için "zor görmeyi" "daha net görmeye" dönüştürme projesiyle ürettiği DSC-HX99 RNV kamera kitini satışa çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2023 11:21 GÜNCELLEME 14.03.2023 11:23 TEKNOLOJİ
Sony, görme engellilerin fotoğraf çekmesini kolaylaştıran kamera kitini duyurdu!
Sony, görme engellilerin fotoğraf çekmesini kolaylaştıran kamera kitini duyurdu!

Sony, A7R V ve A7S III gibi modellerle kamera teknolojisini en ileri noktaya taşımasıyla tanınıyor. Şirket, fotoğrafçılığı daha önce fotoğraf çekmekten zevk alamayanlar için erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan bir cihaz üzerinde çalışıyordu.

Sony'in bugün duyurduğu DSC-HX99 RNV, görme engelliler için tasarlanmış olup fotoğraf çekmeyi kolaylaştıran bir kamera kiti olarak kullanıcılara sunuldu. Kamera sistemi, Cybershot DSC-HX99 ve bir Sony bas-çek - retinal lazer projeksiyon sistemine sahip bir vizör olmak üzere iki parçadan oluşuyor. İlk olarak 2018'de piyasaya sürülen HX99, dahili görüntü sabitleme özelliğine sahip 18 megapiksel arka tarafı aydınlatmalı sensöre ve 24 mm ila 720 mm yakınlaştırma lensine sahip.

GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK GELİŞTİRİLDİ

Sony'in görme engellilere yönelik yeniden geliştirdiği model, dünyada bir ilk olarak sunuldu. Kamera kullanıcılara sadece fotoğraf çekme özelliğini vermiyor. Bunun yanında yüz ifadelerini seçebilme işaretleri okuyabilme özelliklerini de kullanıcılara sağlayarak görme engellilerin işlerini kolaylaştırıyor.

Yahoo News'in aktardığı bilgilere göre Kamera, kullanıcının retinasına projeksiyon yapan bir vizöre yer veriyor. Japon QD Laser tarafından özel olarak geliştirilmiş Retissa Neoviewer vizör modeli ile, dijital görsel doğrudan kullanıcının retinasına yansıtılıyor. Böylelikle kullanıcıların çektikleri resimlerdeki detayları ve ifadeleri daha iyi görüp anlamlandırmasına yardımcı oluyor.

QD Laser'in başkanı ve CEO'su Dr. Mitsuru Sugawara kamera ile ilgili yaptığı yorumda "Retissa Neoviewer'ın lazer retina projeksiyonu, dünyada ilk kez pratik kullanıma sunulan tamamen yeni bir teknolojidir." diyor.

CYBERSHOT DSC-HX99 GENEL ÖZELLİKLERİ

Sony'in 600 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkan kamera, 18 MP arka tarafı aydınlatmalı sensöre ve 24 mm ile 720 mm yakınlaştırma lensine sahip. Ayrıca kamerada görüntü sabitleme özelliği de bulunuyor.

Apple, sağlık alanında gelişmek istiyor: AirPods'a işitme sağlığı özellikleri eklenecekApple, sağlık alanında gelişmek istiyor: AirPods'a işitme sağlığı özellikleri eklenecek

Sony ayrıca üretmiş olduğu cihazı, az gören bireylere ulaştırmak için Amerikan ve Japon okullarıyla iş birliği yapmayı planlıyor. Teknoloji ile sağlık alanındaki engelleri kaldırılmasına yönelik bu gibi yapılan çalışmalar, insanlarda ciddi umut artışına neden oluyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Apple'ın da sağlık alanına yoğunlaşarak işitme engellilere yönelik AirPods'lara işitme sağlığı özelliklerini eklemeyi düşündüğünü haberimizde belirtmiştik.

 

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR