20 saat çalıştırdılar... Yoğun iş temposuna dayanamayan robot bayıldı!

Agility Robotics tarafından geliştirilen robot Digit, ABD'de fuara gelen ziyaretçilere yeteneklerini sergilerken, bir anda kendisini yerde buldu. Yapılan açıklamada, robotun 20 saat çalıştırıldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2023 09:16 GÜNCELLEME 13.04.2023 09:16 TEKNOLOJİ
20 saat çalıştırdılar... Yoğun iş temposuna dayanamayan robot bayıldı!
20 saat çalıştırdılar... Yoğun iş temposuna dayanamayan robot bayıldı!

Teknolojinin hızlı bir sıçrama yaşaması robot alanlarındaki gelişmelerin artmasına da neden oldu. Robot teknoloji üzerine yoğunlaşan şirketler, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için birçok seçenek üzerinde çalışmaya devam ediyor. Buna örnek olarak geçtiğimiz ay İtalya'nın evde bakım hizmetleri için robot kullanımına başvurmasını gösterebiliriz.

HİÇ DURMADAN 20 SAAT ÇALIŞTIRILDI

Robot teknolojileri denilince akla ilk gelen Boston Dynamics şirketi geliyor. Son derece esnek ve hareketli olan robotlar birçok kişinin dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştı. Bir başka robot teknolojileri geliştiricisi olan Agility Robotics'ın geliştirdiği robot Digit, ABD'de düzenlenen bir fuarda insanlara kendi yeteneklerini sergilemek için çalıştı. Her şey iyi giderken ziyaretçiler yoğun çalışma temposuna dayanamayan robotun birden yere yığıldığını gördüler.

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada robot Digit'in 20 saatlik bir performans gösterdiği ve bu saat diliminde yüzde 99 oranında başarı sağladığı belirtildi. Ford ve Agility Robotics tarafından ortak çalışmalar sonucunda üretilen insan gibi hareket eden robot, ilk olarak 2020 yılında satışa sunuldu.

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR