Yapay zekanın geleceği: Dünyayı nasıl değiştiriyor?
Yapay zeka teknolojisinde yaşanan gelişmelerin farklı sektöre yansımasıyla ortaya çıkacak birçok inovasyon ile dünyayı değiştirebileceği düşünülüyor.
ABONE OLYapay zeka teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişme göstermesi birçok alanın bu teknoloji ile entegre olmasına olanak sağlıyor.
ChatGPT ile hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yapan yapay zeka kavramı, günden güne yeni gelişmelerle karşımıza çıkıyor.
Şirketlerin yaklaşık yüzde 44'ü yapay zekaya ciddi yatırımlar yapmak ve onu işlerine entegre etmek istiyor. IBM mühendisleri tarafından 2021 yılında alınan 9.130 patentin 2.300'ü yapay zeka ile ilgili olduğu belirtildi.
PAZARLAMA YÖNETİMİNDE KULLANILIYOR
Günümüzün son derece rekabetçi pazarında şirketler, sosyal medya reklamcılığı ve pazarlaması için milyonlarca dolar harcamakta zorlanıyor.
Yapay zeka tabanlı otomasyon ve pazarlama araçları, marka bilinirliğini artırmada giderek daha popüler hale geldi.
Apple'ın CEO'su yapay zekaya karşı uyardı: Şirketler dikkatli olmalı!
ROBOTİK ALANDA YÜKSEK TEKNOLOJİ
Yapay zeka, robot geliştirmede çoktan ilerleme kaydetmiştir. Yapay zeka tabanlı birçok robot mühendislik, üretim ve sağlık alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Öte yandan, gelişmiş robotlar derin dünya araştırmaları, uzay araştırmaları ve tıp alanında hastalık kontrolü için faydalı olarak görülüyor.
HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR
Gelişmiş yapay zeka, tıp uzmanlarının hastalıkları tanımlamasına ve tedavi etmesine yardımcı oluyor.
Yapay zeka ile donatılmış makineler hastalıkları teşhis ve tedavi ettiğinde, gelecekte hastalık kaynaklı ölüm oranlarında önemli ölçüde değişikliklerin kaynaklanacağı düşünülüyor.
Yapay zeka destekli asistanlar, tıp uzmanlarının çalışanların işlerini hızlı ve verimli bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olacağı belirtiliyor.
YAPAY ZEKADAN ETKİLENDİĞİ DÜŞÜNÜLEN FARKLI SEKTÖRLER
Teknolojik yenilik her sektörde insanlığın dünyasını şekillendiriyor. Bir dizi sektör, yapay zeka araçlarının ve algoritmalarının inovasyonuyla değişiyor
Ulaşım:
Yapay zeka, otonom otomobillerin yapımını kolaylaştırıyor.
Eğitim:
Kitaplar yapay zeka yardımıyla dijitalleştiriliyor. Öğrencilerin duygularını anlayan yapay zeka yüz analizinden, insan eğitmenlere yardımcı olmak için erken aşama sanal öğretmenler oluşturmaya kadar, yapay zeka öğrencilere eğitimin nasıl sağlandığını geliştirebilir.
Üretim:
Yapay zeka destekli robotlar, montaj ve istifleme dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere farklı görevleri yerine getirmek için insanlarla birlikte çalışacağı ve böylelikle tahmine dayalı analiz sensörleri, ekipmanın sorunsuz çalışmasını sağlamanıza yardımcı olacağı düşünülüyor.
Sağlık hizmetleri:
Yapay zekanın entegrasyonu ile doktorların hastalıkları hızlı bir şekilde tahmin edip doğru bir şekilde teşhis edebileceği belirtiliyor.
Bu, doktorların ve tıp uzmanlarının hastalara bakım sağlama şeklini iyileştirmelerine yardımcı olmasının yanı sırasSağlık hizmetlerinde yapay zekanın bazı yaygın kullanım alanları ilaç keşfi, sanal hemşire asistanları ve büyük veri analizlerinin oluşmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Medya:
Gazetecilik, yapay zekanın gücünden yararlanan bir başka alandır. Yapay zeka gibi ileri teknolojiler, karmaşık finansal raporları hızla analiz etmek ve manuel görevleri basitleştirmek için kullanılıyor.
Müşteri Hizmetleri:
Son olarak, birçok işletme müşteri deneyimini iyileştirmek için yapay zeka sohbet robotlarını entegre ediyor. Mahalle kuaförlerinden hızlı bir şekilde randevu alabiliyor veya sorularını hızla çözebiliyorlar.
Ancak yapay zekadaki bu gelişmeler buzdağının sadece görünen kısmı olarak görülüyor.