Apple'dan bir skandal: Lgbt için bunu da yaptı!

ABD'li teknoloji şirketi Apple, iPhone için yayınlamış olduğu iOS 16.5 güncellemesinde Lgbt davranışlarını desteklediğini duyurdu. Şirket söz konusu topluluğa destek için Lgbt duvar kağıdını cihazlara yükledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2023 12:53 GÜNCELLEME 02.06.2023 14:15 TEKNOLOJİ
Apple'dan bir skandal: Lgbt için bunu da yaptı!
Apple'dan bir skandal: Lgbt için bunu da yaptı!

Son zamanlarda haksız fiyat yükseltme politikasıyla gündeme gelen ABD'li teknoloji şirketi Apple, bir skandala daha imza attı. Şirket gelirlerini artırmak için daha fazla kullanıcının ilgisini çekmenin her yolunu arayan Apple, yeni yayınladığı güncellemeyle birlikte çoğu kullanıcıların hedefi haline geldi.

iOS 16.5 güncellemesi ile gelen duvar kağıdı

Apple, yayınlanan iOS 16.5 sürümünde dört yeni özelliğin telefonlara yükleneceğini belirten ön izleme listesini sundu.

Güncellemeyi yüklemeden önce listedeki özellikleri kontrol etmek isteyen kullanıcılar listede, LgbtQ+ topluluğunu desteklemek amacıyla kilit ekranına uygulanabilmesi için pride kutlamasını ifade eden bir duvar kağıdının da telefonlarına yükleneceğini gördü.

DAVRANIŞI NORMALLEŞTİRMEYE YÖNELİK BİR GÜNCELLEME

Birçok ülke, aile yapısını ve toplumsal ahlakı tehdit eden Lgbt davranışlarına karşı tepkilerini açık ve net bir şekilde ortaya koyarken, teknoloji devinin durumu normalleştirmeye çalışmasını gören kullanıcılar, tepki gösterdi.

Daha çok "Ben merkezli" bir strateji yürüten Apple şirketinin, üretmiş oldukları cihazları bile tasarlarken kullanıcıların görüşlerini ciddiye almadığı belirtilmişti.

Özellikle de yıllardır aynı tasarıma sahip akıllı telefon üreten firmayla alay eden kişiler, bu sene tanıtılacak yeni iPhone cihazının da sadece kasa arkasındaki değişikliğe giderek "yine sadece kameraların yerlerini değiştireceklerini" söyleyerek tepki göstermişti.

Rusya, ABD'nin oyununu ortaya çıkardı... Adım adım izlediler!Rusya, ABD'nin oyununu ortaya çıkardı... Adım adım izlediler!

iOS cihazlarında yıllardır yer alan duvar kağıtları

KULLANICILARI PARA KAZANMA MAKİNESİ OLARAK GÖRÜYOR

Apple'ın geçmiş yıllardan beri Lgbt'simgeleyen duvar kağıtlarına iPhone'larında yer veriyordu ancak yayınladığı iOS 16.5 güncellemesi ile birlikte ilk defa bunu resmi olarak dile getirmiş oldu.

Kullanıcıları adeta bir para kazanma makinesi olarak gören şirketin sunduğu güncellemeler ile telefonları yavaşlattığı belirtilmişti.

Sözde batarya ömrünü artırmak için böyle bir uygulamaya gittiğini belirten şirket, Fransa ile davalık olmuştu.

Aynı zamanda geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmede şirket, kullanıcıların verilerini toplayarak izinsiz kullandığı için eleştirilerin odağı haline gelmişti.

BİR SKANDAL DA GOOGLE'DAN

Apple'ın yayınlamış olduğu bu skandalın ardından internette gezinen kullanıcılar, Google'ın da bu zihniyeti normalleştirmek için benzer şekilde atılımlar gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Kullanıcılar Google üzerinden "Lgbt'yi desteklemeyen ülkeler" diye arama yaptıklarında arama motoru bu cümleyi "Şunu mu demek istediniz: Lgbt'yi destekleyen ülkeler" şeklinde değiştirerek öneride bulunuyor.

Arama sonuçlarının ilk sırasında ise bu zihniyetin sözde oluşturulmuş haklarından bahsedilerek, internet ortamında vakit geçiren çocukların ve gençlerin ahlaklı bir birey olarak yaşama hürriyeti tehdit ediliyor.

 

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Kul insan 9 ay önce Şikayet Et
    Para ticaret saltanat çıkar için haramlar günahlar ticareti yayan lanetliler bozguncular, sapmışlar hırsızlar ha bre cehennemden hisse senedi alıyor. Cehennem ateşini neyin söndürdüğünü Kuranı Kerim ve Hadisler yazıyor. Tek geçerli gerçek İslam. Faiz haram ticaret helal. Bunu hesap günü ellerin söyleyecek ayakların şahitlik edecek hatırlatırım.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kapitalist düşünce kimde yolacak tek bir tel varsa onu da yolmak için elinden geleni yapar.Çok şaşırmadım.
    Cevapla
  • Mustafa kartal 9 ay önce Şikayet Et
    Almayacak sın eşine çocuğuna aldırmaya caksın her ortamda tepkini dile getireceksin Karşı olan Herkes bireysel olarak hacmi kadar tepkisini ve tavrını ortaya koyacak
    Cevapla
  • misafir 32 9 ay önce Şikayet Et
    Çözümü çok basit, A L M A Y I N K A R D E Ş İ M..
    Cevapla
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Ben şahsen apple telefonlarını bırakalı yıllar oldu. Ve bir daha kullanmayı düşünmüyorum. Kişisel veri ve habere konu olan bu tip işlerde apple ın hakettiği yerde (yerin dibinde) olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca kendi değerlerini ayakları altına alıp farklı markaları, farklı yayınları tercih eden bizim gibi bir millet daha var mıdır yeryüzünde bilmiyorum...
    Cevapla
  • Milli sitem 9 ay önce Şikayet Et
    Milli helal bi telefon mu var. Togg dan daha önemli telefon işletim sistemi posta mesajlaşma vs... var mı. Amerikalı sapık yazılımcı ve patronlarının yazılımına boyun eğiyorsun sonunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR