İnsansı robot Sophia, ilk kez Çamlıca Kulesi’nde radyo yayını yapacak!

İnsana en çok benzeyen ve ilk defa vatandaşlık verilen ilk insansı robot Sophia, 6-7 Temmuz tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan radyo yayınlarına Çamlıca Kulesi’nden katılarak radyo yayını yapacak.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2023 16:32 GÜNCELLEME 04.07.2023 16:32 TEKNOLOJİ
İnsansı robot Sophia, ilk kez Çamlıca Kulesi’nde radyo yayını yapacak!
İnsansı robot Sophia, ilk kez Çamlıca Kulesi’nde radyo yayını yapacak!

Dünyada şimdiye kadar üretilmiş robotlar arasında insan görünümüne en yakın robot olan Sophia, radyo yayıncılığı yapma lisansı aldı. Yapay zeka ürünü olan Sophia robot, dünyada ilk defa radyo yayıncılığı yapan robot olacak.

Sophia, 6-7 Temmuz tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan radyo yayınlarına Çamlıca Kulesi'nden katılarak dünyada ilk defa radyo yayıncılığı yapacak robot olacak.

'Kabus' yapay zeka senaryosunu anlattı: Fark edilmeden insanları kontrol edebileceği...'Kabus' yapay zeka senaryosunu anlattı: Fark edilmeden insanları kontrol edebileceği...

VATANDAŞLIK VERİLEN İLK İNSANSI ROBOT

Hong Konglu araştırmacıların geliştirdiği Dünyaca ünlü ve Suudi Arabistan’ın, 25 Ekim 2016'da Riyad'da düzenlenen Geleceğin Yatırım Girişimleri adlı etkinlikte vatandaşlık verildiğini duyurduğu Sophia robot Türkiye’de.

nsan görünümüne en yakın robot olarak tanıtılan Sophia, İstanbul’da bulunan Çamlıca Televizyon Kulesi’nden radyo yayını yapacak. 6-7 Temmuz tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan radyo yayınlarına İstanbul’dan katılacak olan Sophia’nın, dünyada radyo yayını yapan ilk robot olacağı belirtiliyor.

Robotlar artık hissedebilecek! Bilim dünyasını heyecanlandıran E-Deri teknolojisi nedir?Robotlar artık hissedebilecek! Bilim dünyasını heyecanlandıran E-Deri teknolojisi nedir?

Yapay zeka robotunun 6-7 Temmuz tarihlerinde yapacağı yayın öncesinde Çamlıca Kulesi'nde basına tanıtımı yapıldı.

"DÜNYADA İLK DEFA CANLI RADYO YAYIN YAPACAK"

Çamlıca Kulesi Genel Müdürü Mustafa Önçırak, “Çamlıca Kulesi bilindiği üzere Dünya’da 100 FM radyo yayınlarının aynı noktadan yapıldığı bir kule. Dünyada ilk defa canlı radyo yayını yapacak Sophia robotumuzu ağırlıyoruz.

Sophia, yayın yapma lisansını Cenevre’den almıştır, 6-7 Temmuz tarihlerinde yine Cenevre’de 40 ülkeden katılacak radyo canlı yayın yapılacak. Bu radyolardan bir tanesi de Çamlıca Kulemizden yayın yapan Türkiye’deki bir radyo olacak. Bu tarihlerde herkesi dinlemeye davet ediyoruz” dedi.

KAYNAK : İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    kesin bşr bit yiniği vardır iyi biley olsa türkiyeye gelmexfi uyanık olmak lazım ne amaçla gönderildi. artık herşeye çok dikkat etmek gerekiyor ülkemizde.
    Cevapla
  • Nitekim 9 ay önce Şikayet Et
    Saçmalık
    Cevapla
  • kemal 9 ay önce Şikayet Et
    "kimliği belli olmayan bir adam deccalin çıktığını yüksek sesle ilan eder…”
    Cevapla
  • Nuhoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Yaratmak Ancak ve Ancak ALLAH CC Aittir biz Aciz olan insanlar ALLAH CC den geldik tekrar ona döneceğiz ölüme çare varmı yok o zaman aciziz biz Ancak ALLAH CC müsade ettiği şeyleri müsade ettiği kadar yapabiliriz
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle insan robotu yener... Çünkü İnsanın yaptığı bir hurma kadar mükemmel bir şeyi yok.... İnsanın yaptığı herşey kendinin ve evrenin dengesini bozar ancak.... Ancak insanı yaratan gönlüyle nefsiyle mükemmel uyumla yaratıyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR