Twitter'dan kısıtlama sonrası ilk resmi açıklama! 'Hızlanmak için yavaşlamalısınız'

Twitter, gündemi yoğun şekilde meşgul eden kısıtlamalar ile ilgili ilk resmi açıklamasını yaptı. Şirket konuyla ilgili açıklamalarında, 'Bazen, kısa bir an için bile olsa, hızlanmak için yavaşlamalısınız' ifadelerine yer verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2023 10:05 GÜNCELLEME 05.07.2023 10:10 TEKNOLOJİ
Twitter'dan kısıtlama sonrası ilk resmi açıklama! 'Hızlanmak için yavaşlamalısınız'
Twitter'dan kısıtlama sonrası ilk resmi açıklama! 'Hızlanmak için yavaşlamalısınız'

Twitter, sosyal medya dünyasında skandala neden olan tweet görüntüleme kısıtlamasının ardından ilk resmi açıklamasını yaptı.

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter geçtiğimiz günlerde kullanıcıların içerikleri görüntülemelerine sınır koymuştu. Bu duruma göre yeni kısıtlamalar;

Doğrulanmış hesaplar günde 6.000 gönderi (İleride 10.000 olacak)

Doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi (İleride 1.000 olacak)

Yeni açılan doğrulanmamış hesaplar ise günde 300 gönderi (İleride 500 olacak) olarak belirlenmişti.

"BAZEN, KISA BİR AN İÇİN BİLE OLSA HIZLANMAK İÇİN YAVAŞLAMALISINIZ"

Skandal karar ile ilgili Twitter'ın yapmış olduğu açıklamada, "Bazen, kısa bir an için bile olsa, hızlanmak için yavaşlamalısınız." ifadeleri kullanıldı. Yapılan resmi açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Kullanıcı tabanımızın gerçekliğini sağlamak için spam ve botları platformumuzdan kaldırmak için aşırı önlemler almalıyız. Bu nedenle, platforma zarar veren botları ve diğer kötü aktörleri tespit edip ortadan kaldırabilmemiz için kullanımı geçici olarak sınırlandırdık. Bu eylemlerin önceden bildirilmesi, kötü aktörlerin tespit edilmekten kaçınmak için davranışlarını değiştirmelerine olanak tanıyabilirdi.

Yüksek düzeyde, bu hesapların 1) yapay zeka modelleri oluşturmak için insanların herkese açık Twitter verilerini kazımasını ve 2) platformdaki insanları ve konuşmaları çeşitli şekillerde manipüle etmesini önlemek için çalışıyoruz.

Şu anda, kısıtlamalar platformu kullanan kişilerin küçük bir yüzdesini etkilemektedir ve çalışma tamamlandığında bir güncelleme sağlayacağız. Müşterilerimizle ilgili olarak, reklam üzerindeki etkiler minimum düzeyde olmuştur.

Bu iş asla bitmeyecek olsa da, hepimiz Twitter'ı herkes için daha iyi bir yer haline getirmeye derinden bağlıyız.

Bazen, kısa bir an için bile olsa, hızlanmak için yavaşlamanız gerekir.

Sabrınız için teşekkür ederiz."

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR