BM Güvenlik Konseyi risklere karşı harekete geçti: İlk görüşmeler yapılacak!

BM Güvenlik Konseyi'nin yapay zeka risklerine ilişkin ilk görüşmeleri yapmak için hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2023 09:06 GÜNCELLEME 17.07.2023 09:06 TEKNOLOJİ
BM Güvenlik Konseyi risklere karşı harekete geçti: İlk görüşmeler yapılacak!
BM Güvenlik Konseyi risklere karşı harekete geçti: İlk görüşmeler yapılacak!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu hafta New York'ta yapay zeka (AI) üzerine ilk resmi tartışmasını gerçekleştirecek ve İngiltere, küresel barış ve güvenlik üzerindeki etkisi hakkında uluslararası bir diyalog çağrısında bulunacak.

HÜKÜMETLER YAPAY ZEKA İÇİN TELAŞ İÇİNDE

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, küresel ekonomiyi yeniden şekillendirebilecek ve uluslararası güvenlik ortamını değiştirebilecek yeni yapay zeka teknolojisinin tehlikelerini nasıl azaltacaklarını düşünüyor.

İngiltere bu ay BM Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını yürütüyor ve yapay zeka düzenlemelerinde küresel bir liderlik rolü üstlenmeye çalışıyor.

Reuters'in aktardığı bilgiler doğrultusunda Salı günü yapılacak tartışmaya İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'in başkanlık edeceği belirtildi.

Haziran ayında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bazı yapay zeka yöneticilerinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) gibi uluslararası bir yapay zeka gözlemci kurumunun oluşturulması önerisini destekledi.

ABD İLK GİZLİ YAPAY ZEK TOPLANTISINI DÜZENLEDİ

ABD'li senatörler Salı günü Beyaz Saray'dan gizli yapay zeka toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda hükümet,n hızla gelişen bu teknoloji konusunda yasal güvenceler almak için bir takım konuların tartışılacağı belirtilmişti.

Dünya diken üstünde... Yapay zeka furyasına karşı hükümetler harekete geçti!Dünya diken üstünde... Yapay zeka furyasına karşı hükümetler harekete geçti!

HÜKÜMETLER ALARMA GEÇTİ

Dünyanın dört bir yanında bulunan hükümetler yeni yapay zeka teknolojisinin potansiyel tehlikelerine karşı önlem almak için çalışmalar düzenliyor.

Özellikle de İngiltere, bu durumu Sanayi Devrimi'yle bir tuttuğunu belli ederek, ülkeyi yapay zeka alanında en gelişmiş bir duruma getirmek için yoğun çaba içinde bulunuyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Çin de yapay zeka ile ilgili yeni kurallarını açıklamıştı.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR