Prizin içinde gizli kamera olduğunu söylediler... Ortalığı ayağa kaldırdılar!

Kanada'da kiraladıkları evin banyosunda gizli kamera olduğunu savunan gençler polise ihbarda bulundu. Belirtilen banyodaki prizin incelenmesinin ardından iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2023 16:18 GÜNCELLEME 22.07.2023 16:19 TEKNOLOJİ
Prizin içinde gizli kamera olduğunu söylediler... Ortalığı ayağa kaldırdılar!
Prizin içinde gizli kamera olduğunu söylediler... Ortalığı ayağa kaldırdılar!

Bir grup arkadaş Mart ayında Kanada, British Colombia, Sunshine Coast'ta kiraladıkları Airbnb evinin banyosunda gizli kameralar bulduklarını düşündüler, ancak daha sonra yapılan polis soruşturması kamera olmadığını ortaya çıkardı.

Kiralık evde kalan 15 arkadaştan biri olan Kennedy Calwell, Nisan ayında viral olan bir TikTok videosunda "kamerayı" bulma deneyimlerini paylaştı.

ODANIN İÇİNDE KAMERA ARADILAR

Arkadaşlarından birinin "paranoyak" olduğunu ve her odayı bir el feneriyle kontrol ettiğini ve sonunda tesisteki banyolardan ikisinde duşa bakan elektrik prizlerinin içinde bir kamera bulduğunu düşündüğünü açıkladı.  

Grup yerel polisi alarma geçirdi ve polis tesisi arayıp içeride gizli kameralar olabileceğini söyledi. 

Bir Airbnb sözcüsü o sırada Insider'a yaptığı açıklamada, listelemenin o zamandan beri askıya alındığını ve rezervasyon için gruba para iadesi yapıldığını söyledi.

Belirtilen bilgiye göre ise elektrik prizlerinin söküldüğünü ve incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini aktarıldı.

SIRADAN BİR PRİZMİŞ...

Ancak 30 Haziran'da yapılan incelemede bunun aslında sadece bir elektrik prizi olduğu ve herhangi bir kamera, lens ya da depolama/kayıt cihazı içermediği ortaya çıktı. Olaydan sonra Airbnb firmasının arkadaş grubu ve mülk sahibini bilgilendirdiği belirtildi.

Bir Airbnb sözcüsü Insider'a yaptığı açıklamada, bulguların ardından ev sahibinin görevine iade edildiğini ve misafirlerin bulgularla rahatladığını umduğunu söyledi.

İHBAR ASILSIZ ÇIKSA DA BENZER OLAYLARIN YAŞANDIĞI BELİRTİLDİ

Insider'a yorumda bulunan Calwell "Bu talihsiz bir durum çünkü polis başlangıçta evde kamera bulduklarını söylemişti. Eğer bunu teyit etmemiş olsalardı bunu kamuoyuna açıklamazdık.

Cevaplarını neden değiştirdiklerinden emin değilim ama eğer gizli kamera yoksa rahatladık çünkü tüm bu durum hepimizde gereksiz yere stres ve endişeye neden oldu." dedi.

Airbnb'nin politikaları, web sitesine göre ev sahiplerinin "yatak odaları, banyolar veya uyku alanları gibi özel alanlara" kayıt cihazları yerleştirmesini yasaklıyor.

Buna rağmen, misafirler tarafından mülklerde gizli kameralar bulunduğuna dair çeşitli raporlar var. Hatta 2019 yılında İrlanda'da tatil yapan bir aile, Airbnb'den kiraladıkları evde duman dedektörünün içinde bir kamera buldu.

KAYNAK : INSIDER | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR