Giriş yapmayanlar dikkat: Google silinecek ilk hesapları açıkladı!

Google, kullanılmayan hesapları silerek kullanıcı verilerini koruma ve güvenliği sağlama amacıyla iki yıl süresince etkin olmayan hesapları devre dışı bırakacak.

ABONE OL
GİRİŞ 09.08.2023 09:46 GÜNCELLEME 09.08.2023 09:46 TEKNOLOJİ
Giriş yapmayanlar dikkat: Google silinecek ilk hesapları açıkladı!
Giriş yapmayanlar dikkat: Google silinecek ilk hesapları açıkladı!

Google, kullanıcı verilerini koruma ve güvenliği sağlamak için yeni önlemleri uygulamaya başladı.Buna göre Google, etkin olmayan hesapları ve içerikleri 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren silmeyi planlıyor.

Şirket, etkilenen hesaplara (ayarlanmışsa yedek e-posta adreslerine de) birçok kez uyarı bildirimi gönderecek. Bu hatırlatma e-postaları kullanıcının hesabıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmadan en az sekiz ay önce gönderilecek.

İLK SİLİNECEK HESAPLAR BELLİ OLDU

Google’ın ilk olarak Mayıs ayında duyurduğu bu strateji, etkin olmayan hesaplarla ilgili olası güvenlik açıklarını ele alıyor. 

İlk silinecek hesaplar, kullanıcıların yeni açtıkları ve sonra hiç giriş yapmadıkları hesaplar olacak.

Kullanıcıların silinme işlemini önlemek için en az iki yılda bir Google hesaplarına giriş yapmaları veya bir Google hizmetini kullanmaları yeterli olacak. 

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR