Apple, iPhone kullanıcılarını uyardı: Dikkat yaralanabilirsiniz!

Apple, kullanıcıları telefonları şarj olurken yanlarında uyumamaları ve telefonlarını yastık altındayken şarj etmemeleri konusunda uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2023 17:48 GÜNCELLEME 17.08.2023 17:48 TEKNOLOJİ
Apple, iPhone kullanıcılarını uyardı: Dikkat yaralanabilirsiniz!
Apple, iPhone kullanıcılarını uyardı: Dikkat yaralanabilirsiniz!

Apple, kullanıcıları telefonları şarj olurken yanında uyumamaları konusunda uyardı. Milyonlarca telefon kullanıcısı telefonlarını gece boyunca şarj etmek için fişe takıyor.

Ancak, kullanıcılar bunu yaparak kendilerini ya da evlerini büyük bir risk altına sokuyor olabilirler. Apple, telefonları ana elektriğe bağlamanın olumsuz etkileri konusunda kullanıcıları uyardı.

TELEFONLARI ŞARJ EDECEĞİNİZ ORTAMI İYİ SEÇİN

Apple bir servis duyurusunda, şarj kablosuna takılı bir cihazın yanında uyumanın yangına, elektrik çarpmasına, yaralanmaya veya telefonun ya da eşyaların zarar görmesine yol açabileceğini belirtti.

Teknoloji devi, insanlara telefonlarını iyi havalandırılan bir alanda bağlı bir kabloyla şarj etmelerini tavsiye etti.

Battaniye ya da yastık altında şarj edilen bir aygıt hızla ısınabilir. Apple'ın mesajında, "Bir güç kaynağına bağlıyken aygıt, güç adaptörü veya kablosuz şarj cihazının üzerinde uyumayın ya da bunları bir battaniyenin, yastığın veya vücudunuzun altına koymayın" denildi.

"iPhone'unuzu, güç adaptörünü ve herhangi bir kablosuz şarj cihazını kullanırken veya şarj ederken iyi havalandırılan bir alanda tutun" diye ekledi.

Teknoloji devi, hizmet duyurusunu "Vücudunuza karşı ısıyı algılama yeteneğinizi etkileyen fiziksel bir durumunuz varsa özel dikkat gösterin" diyerek sonlandırdı.

UCUZ ŞARJ CİHAZLARINI KULLANMAKTAN KAÇININ

Ayrıca Apple, bazı ucuz şarj cihazlarının Apple'ın resmi ürünleriyle aynı güvenlik standartlarına sahip olmaması nedeniyle üçüncü taraf şarj cihazlarının kullanılmasının yangın riskini artırdığı konusunda kullanıcıları uyardı.

Uluslararası güvenlik standartlarına uygun 'Made for iPhone' kablolara sahip şarj cihazlarının kullanılmasını tavsiye etti.

Apple'a göre, USB 2.0 veya sonraki sürümlerle ve geçerli ülke yönetmelikleri ile uluslararası ve bölgesel güvenlik standartlarıyla uyumlu güç adaptörlerinin kullanımı güvenlidir. Ancak güvenlik standartlarını karşılamayan adaptörler ölüm veya yaralanma riski taşır.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Artık Güneş Enerjili Şarj Telefonları Üretmelisiniz çok Geç bile Kaldınız
    Cevapla
  • Oku Yorum 9 ay önce Şikayet Et
    Ey Apple yöneticileri, vatandaşı uyarmayı biliyorsunuz, ucuz şarj cihazı kullanmayın diyorsunuz. 90 bin Tl ye telefon satıyorsunuz içine 1.000 Tl lık şarj cihazı koymuyorsunuz bu nasıl bir terbiyesizlik. Ayrıca ülkeler, bu ürününün şarj cihazı olmadan satışına naaıl izin veriyor. Şarj cihazı olmadan satış yapılamaz şartı konulsun. Vatandaşın hakkını kim koruyacak ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR