NASA, UFO raporunu açıkladı ve direktör atadı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 'tanımlanamayan uçan cisim'lere (UFO) dair 36 sayfalık raporunu paylaştı. Öte yandan NASA çalışmaların devam edeceğini açıklayarak bir UFO araştırması direktörü atadığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2023 20:07 GÜNCELLEME 21.10.2023 16:32 TEKNOLOJİ
NASA, UFO raporunu açıkladı ve direktör atadı
NASA, UFO raporunu açıkladı ve direktör atadı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) hakkında uzun zamandır beklenen çalışmanın bulgularını bugün yayınladı.

NASA'nın Washington'daki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, NASA Yöneticisi Bill Nelson, NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü Yönetici Yardımcısı Nicola Fox, NASA'nın Bilim Misyon Müdürlüğü Araştırmadan Sorumlu Yönetici Yardımcısı Dan Evans, Simons Vakfı Başkanı ve NASA'nın UAP bağımsız çalışma ekibinin başkanı David Spergel yer aldı.

'UFO'LARIN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ, NASA BİR DİREKTÖR ATIYOR'

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan NASA Yöneticisi Bill Nelson, "Çalışmanın en önemli sonucu, öğrenilecek daha çok şey olduğudur" dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

"NASA bağımsız çalışma ekibi, UFO'ların dünya dışı bir kökene sahip olduğuna dair herhangi bir kanıt bulamadı. Ancak bu UFO'ların ne olduğunu bilmiyoruz .Bu yüzden NASA'nın bir UFO araştırması direktörü atadığını duyuruyorum."

NASA'NIN UFO RAPORU

Merakla beklenen 36 sayfadan oluşuyor ve raporda UFO'ların bilinen insan yapımı veya doğal fenomenler olarak hemen tanımlanamayacağı belirtiliyor.

Raporda, UFO olayların anlaşılmasının 'yeni ve sağlam veri toplama yöntemleri, gelişmiş analiz teknikleri, sistematik bir raporlama çerçevesi gerektireceği' belirtiliyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL DUYURMUŞLARDI

NASA geçtiğimiz yıl, 'tanımlanamayan anormal olaylara' veya UFO'lara ilişkin kanıtları gözden geçirdiğini duyurmuştu.16 araştırmacıdan oluşan bağımsız bir ekip Mayıs ayında ön gözlemlerini paylaşarak, mevcut verilerin ve görgü tanıklarının raporlarının kesin sonuçlara varmak için yetersiz olduğunu tespit etmişti.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    uzaylılar konusunda chp nin bir komisyon kurması gerekir
    Cevapla
  • hakan 7 ay önce Şikayet Et
    yalanci seytanlar bunlarin yalanlarina inanan kaldimi
    Cevapla
  • YılanlıMask 7 ay önce Şikayet Et
    UFO masallarıyla ABD'lileri ve dünyayı uyutuyorlar. Starlink uyduları işte. UFO'ya ne gerek var.
    Cevapla
  • Türkiye 7 ay önce Şikayet Et
    Uzaylılar var diye diye alıştırılıyoruz ama neye hadi bakalım
    Cevapla
  • Recep 7 ay önce Şikayet Et
    Dinsizliğe!
    Cevapla
  • Alucralı 7 ay önce Şikayet Et
    51.bölgeyi boşaltmadan bir açsanız Ufo ile ilgili kanıttan fazlasını,kendisini de bulacak insanlar çok iyi biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR