Bakan Kaçır gençlere seslendi: "Birlikte Dünyada oyun kurucu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Bugün hep birlikte bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Dünya devletleriyle açılan arayı, 20 yıla 100 yıllık projeler sığdırarak kapatıyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2023 16:56 GÜNCELLEME 27.09.2023 17:04 TEKNOLOJİ
Bakan Kaçır gençlere seslendi: "Birlikte Dünyada oyun kurucu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz"
Bakan Kaçır gençlere seslendi: "Birlikte Dünyada oyun kurucu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz"

İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen TEKNOFEST’in açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve İzmir Valisi Süleyman Elban'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünde İzmir’in kurtuluşunun önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, Türk milletinin kodlarında esaret bulunmadığı gerçeğinin "Büyük Taarruz" ile tüm dünyaya bir kez daha kanıtlandığını söyledi.

İzmir'in 9 Eylül sabahında kurtuluşunun "hasta adam" zannedilen Türk milletinin küllerinden doğuşunun nişanesi olduğunu vurgulayan Kacır, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diledi.

Kacır, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım atarken Türkiye'nin yeniden tarih sahnesinde bulunduğunu, oyun kurucu ve söz sahibi kimliğiyle bir dünya devleti olduğunu ifade etti.

Artık Ali Kuşçu'nun, Fergani'nin, Uluğ Bey'in, Hezarfen'in mirasının Türk gençliğinin ellerinde yükseldiğini vurgulayan Kacır, Vecihi Hürkuş'un, Nuri Demirağ'ın, Şakir Zümre'nin akamete uğratılmış nice girişiminin bir adım ötesine geçip geleceğe ışık tutan atılımlarla yeniden hayat bulduğunu anlattı.

"ANADOLU'NUN ÖZ GÜVENİNİ YENİDEN KAZANDIĞI BİR ÇAĞDAYIZ"

Bakan Kacır, karaya, havaya, mavi sulara ve hatta uzaya Türk'ün damgasının vurulduğuna dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletimizin kendisi için çizilen senaryoları yırtıp attığı, Anadolu'nun öz güvenini yeniden kazandığı bir çağdayız. Bugünün Türkiye'sinde kaybedecek bir dakikaya, uğrayacak tek bir hayal kırıklığına dahi tahammülümüz yok. Son 20 yılda, Anadolu topraklarında saklı cevherlerimizi çıkarmaya uğraştık. Fikirden ürüne giden yolda gerekli altyapıyı gençlerimiz için tesis ettik. Bugün hep birlikte bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Dünya devletleriyle açılan arayı, 20 yıla 100 yıllık projeler sığdırarak kapatıyoruz."

"BIZE DÜŞEN TEKNOFEST KUŞAĞININ ÖNÜNÜ AÇMAKTIR"

Kacır, zor kararları güçlü iradelerin verdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade, duruş ve kararlılıkla "Türkiye Yüzyılı"nda, "Milli Teknoloji Hamlesi" yolculuğuna devam ettiklerini söyledi.

Bu yüzyılda Türk'ün yıldızının parlayacağını vurgulayan Kacır, şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki bu çağda tüm dünyayı Türk'ün rüzgarı saracak. İşte Milli Teknoloji Hamlesi ile birlikte bu rüzgar, fırtınaya dönüşecek. Milli Teknoloji Hamlesi, kritik teknolojilerde 'Tam Bağımsız Türkiye' iddiasıyla devam eden yolculuğumuzdur, küresel teknoloji tekellerine esaslı bir itirazdır, savaş paradigmalarını değiştiren Türk SİHA'larıdır, küresel marka olma iddiasıyla yola çıkan Türkiye'nin otomobilidir.

Denizlerde TCG Anadolu, göklerde HÜRKUŞ'tur, ATAK'tır, ANKA'dır, BAYRAKTAR, AKINCI, KIZILELMA'dır. Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNOFEST kuşağıdır. Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzda heyecanını ve coşkusunu hiç yitirmeyen Türk gençliği, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan iradenin ve öz güvenin adıdır.

Artık, başkalarının geliştirdiği teknolojileri alkışlayan değil, hayalleriyle fikirleriyle projeleriyle kimilerinin gıpta kimilerinin kıskançlıkla izlediği bir Türk gençliği geliyor. Bize düşen de TEKNOFEST kuşağının önünü açmaktır."

 

"YIKILMAK, PES ETMEK YOK"

TEKNOFEST'in ilkini 2018’de İstanbul'da düzenlediklerinde 14 teknoloji yarışmasına 20 bin gencin katıldığını anımsatan Kacır, geçen 5 yılda atılan adımların büyük bir toplumsal seferberliğin başlangıcı olduğunu belirtti.

Bu yıl 337 bin takım, 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi ve benzeri olmayan rekorlara imza attıklarını vurgulayan Kacır, "İstanbul ve Ankara'da toplamda 3,5 milyon ziyaretçimizi ağırladık. Milletimizin TEKNOFEST'lere gösterdiği teveccühten ve Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda gençlerimizi yüreklendirmesinden dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin yarınların umudu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geleceğin Türkiye'sini inşa ederken alın terinize ve akıl terinize ihtiyacımız var. Yıkılmak, pes etmek yok. Savunma sanayisinde büyük bir atılımı nasıl gerçekleştirdiysek, burada TEKNOFEST alanında görüyoruz ki, çevreden enerjiye, iklimden sağlığa, turizmden engelsiz yaşam teknolojilerine kadar tüm alanlarda gençlerimizin kuracağı teknoloji girişimleriyle yine büyük başarılara imza atacağız.

Sizlerle buluşacağımız her TEKNOFEST'te yeni başarı hikayeleri yazacağız. Unutmayın ki her zaman siz gençlerimizle birlikte olacağız. Unutmayın bizim bu topraklara, istiklal meşalesini yakan İzmir'e, bağımsızlığından tarih boyunca asla ödün vermeyen Türk milletine borcumuz var."

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR