Pentagon yeni UFO raporlarını açıkladı: Geçtiğimiz yıl 291 UFO gözlemlendi!

Pentagon geçtiğimiz yıl içinde 291 UFO gözlemi yapıldığını açıkladı. Bunlardan bazı araçların 'olağandışı manevra kabiliyeti' ve 'yüksek hızlı seyahat' sergilediği uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2023 16:44 GÜNCELLEME 21.10.2023 16:45 TEKNOLOJİ
Pentagon yeni UFO raporlarını açıkladı: Geçtiğimiz yıl 291 UFO gözlemlendi!
Pentagon yeni UFO raporlarını açıkladı: Geçtiğimiz yıl 291 UFO gözlemlendi!

Çarşamba gecesi geç saatlerde kamuoyuna açıklanan bir rapora göre, Pentagon'un özel UFO soruşturma ofisi geçtiğimiz yıl içinde en az 291 UFO vakası ile ilgilendi.

Ordunun UFO araştırmacıları, görünüşte gelişmiş olan bu araçlardan bazılarının 'yüksek hızda seyahat' ve 'olağandışı manevra kabiliyeti' de dahil olmak üzere 'ilgili performans özellikleri' sergilediğini yazdı.

Rapor, bazıları kamuya açık, bazıları kapalı kapılar ardında olmak üzere çok sayıda hükümet UFO ihbarcısının yasadışı bir UFO kazası geri getirme programı iddialarıyla ortaya çıktığı Washington'da dünya dışı entrikalarla dolu sıcak bir yaz mevsimini sona erdiriyor.

'Sağlam ve kısmen sağlam araçlar', egzotik silah programları, tanık sindirme suçlamaları ve kurtarılan 'insan olmayan' cesetleri içeren iddialar şimdi hem federal hem de kongre gözetim makamları tarafından soruşturuluyor.

AMERİKALILAR ULUSAL GÜVENLİK AÇISINDAN ENDİŞELİ

Bu yeni rapor, 2023'ün havadaki gizemlerinin hiçbirinin gizli ABD programlarının sonucu olmadığı sonucuna varırken, Pentagon'un UFO şefi gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç UFO'nun Amerika'nın yabancı düşmanları tarafından yapıldığına dair 'endişe verici' işaretler gösterdiğini söyledi.

Aslında Pentagon UFO başkanı, bu UFO vakalarının 'çoğunun' kolluk kuvvetlerine ve bazı ciddi vakalarda ABD karşı istihbarat müfettişlerine havale edildiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın Tüm Alanlardaki Anomali Çözümleme Ofisi'nin (AARO) direktörü fizikçi Dr. Sean Kirkpatrick, ofisinin yeni UFO raporu öncesinde CNN'e yaptığı açıklamada, "Ulusal güvenlik açısından endişeliyim" dedi.

Dr. Kirkpatrick, "Yabancı faaliyetlere atfedilebilecek endişe verici bazı göstergeler var ve bunları çok sıkı bir şekilde araştırıyoruz" dedi.

Dr. Kirkpatrick gazetecilere verdiği demeçte, geçen yıl

ABD BAZI TANIMLANAMAYAN CİSİMLERİ YABANCI ÜLKELERİN YAPMIŞ OLDUĞUNA İNANIYOR

AARO'nun liderliğini üstlenmeden önce Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı ve CIA'de gizli görevlerde bulunan fizikçi, yabancı ülkelerin özellikle ABD radarlarından ve diğer tespit donanımlarından kaçmak için casus insansız hava araçları tasarlıyor olabileceğinden korktuğunu ifade etti.

Kirkpatrick CNN'e verdiği demeçte 'Gürültümüzün içinde beni her zaman endişelendiren saklanma yolları var' dedi.

Dr. Kirkpatrick ve ekibi tarafından Çarşamba günü yayınlanan yıllık rapor, bir zamanlar UFO'lar olarak bilinen ve artık profesyonel olarak UAP, yani 'Tanımlanamayan Anormal Fenomen' olarak bilinen konunun standartlaştırılmasına yardımcı olacak bir sözlük de içeriyor.

Sözlükte 'UAP Tehdidi', AARO'nun bu olgunun yarattığı istihbarat ve casusluk risklerine verdiği önceliğin bir göstergesi olarak, askeri 'kişiler, malzeme veya bilgiler' için ulusal güvenlik riski oluşturan herhangi bir UAP olarak tanımlanmıştır.

ŞUBAT AYINDA ÇİN'İN CASUS BALONU ABD'NİN GÖKYÜZÜNDEYDİ

Geçtiğimiz Şubat ayında büyük beyaz bir Çin casus balonunun tespit edilmesinin ardından, askeri yetkililer radar sistemlerinin filtrelerinin hassasiyetini yeniden ayarlayarak daha fazla potansiyel hava gözetleme platformu tespit ettiler.

RAND Corporation kıdemli teknik analisti ve eski ABD Donanması havacısı Brynn Tannehill o ay Wired'a verdiği demeçte, "ABD sistemlerindeki filtrelerin daha önce tehdit olarak kabul edilemeyecek kadar yavaş, yüksek ya da küçük şeyleri göz ardı ettiğinden şüpheleniyorum.

Filtrelerdeki parametreler ayarlandığından beri, son birkaç yıldır zaten orada olan şeyleri daha fazla görüyoruz." dedi.

ABD askeri radarının gürültü azaltma yöntemlerinde yapılan bu ayarlamalar, ilk olarak Alaska'nın Anchorage kentinin kuzeyinde tespit edilen ve küçük bir araba büyüklüğünde olduğu bildirilen bir cismin tanımlanmasını sağladı.

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-22 Raptorları ve F-16'lar, Kanada'nın Yukon bölgesi ve Michigan'ın kuzeyindeki Büyük Göller üzerinde görülen sedan büyüklüğündeki UFO'yu ve diğerlerini vurmak üzere Biden Beyaz Sarayı tarafından görevlendirildi.

HİÇBİR UFO YABANCI ÜLKEYLE İLİŞKİLENDİRİLEMEDİ

Dr. Kirkpatrick'in ofisinin potansiyel olarak benzer vakaları aktif bir şekilde takip ettiğini açıklamasına rağmen, AARO'nun Çarşamba günkü yıllık raporu daha ölçülü bir sonuç ortaya koydu.

AARO'nun 2023 mali yılına ilişkin sınıflandırılmamış raporuna göre "Bu UAP raporlarının hiçbiri olumlu bir şekilde yabancı faaliyetlerle ilişkilendirilmemiştir".  

UAP'nin rapor edildiği tipik yükseklik ve konumlara ilişkin istatistiklere ek olarak, FY2023 AARO raporu 'toplama yanlılığı' konusuna ve UAP hakkında uzay tabanlı ve denizaltı verilerini daha iyi toplamak için gelecekteki planlarına dikkat çekmiştir.

Raporda, "Uzay ve denizcilik alanlarının AARO'nun süreçlerine tam olarak entegre edilmesi gerekiyor" denildi.

Kirkpatrick'in UFO ofisi, denizaltı UAP veya denizden havaya aktarılan UAP ile ilgili raporların hızını ve kalitesini artırmak için ABD Donanması ve Askeri Entegrasyon için Ulusal İstihbarat Müdürü (NIM-MIL) ile birlikte çalışmayı planlamaktadır.

AARO raporunda, "Uzay Kuvvetleri, ABD Uzay Komutanlığı, NRO [ABD casus uydularını denetleyen Ulusal Keşif Ofisi] ve NASA ile işbirliği iyi bir şekilde devam ediyor" dedi.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • ERDOĞAN 6 ay önce Şikayet Et
    her nedense bu ufolar dünyada sadeçe amarikada görünüyorlar
    Cevapla
  • antep2701 6 ay önce Şikayet Et
    kendin pişir kendin ye
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yalan dolan
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hani çocuklara denilirdi ya havaya bak havaya biz havaya bakalım degilmi seni gidi kfr
    Cevapla
  • Mardinli 6 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin yine gündem değiştirme çabaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR