OpenAI'n en büyük yatırımcısı ama ChatGPT'yi engelledi!

Microsoft, güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarının ChatGPT kullanmasını kısa süreliğine engelledi. Ancak kısa bir süre sonra Microsoft bunun bir hata olduğunu söyleyerek geri adım atmak zorunda kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2023 15:58 GÜNCELLEME 10.11.2023 15:58 TEKNOLOJİ
OpenAI'n en büyük yatırımcısı ama ChatGPT'yi engelledi!
OpenAI'n en büyük yatırımcısı ama ChatGPT'yi engelledi!

Microsoft, "güvenlik ve veri endişeleri nedeniyle" çalışanlarının ChatGPT'yi kullanmasını geçici olarak yasakladığı bildirildi. Şirket bu kuralı dahili bir web sitesinde duyurdu ve hatta kurumsal cihazların yapay zekalı sohbet robotuna erişimini engelledi.

OPENAI'IN EN BÜYÜK YATIRIMCISI OLMASINA RAĞMEN BU KARARI ALDI

Geçmişte birçok teknoloji şirketi ChatGPT'nin şirket içinde kullanımını yasaklamış ya da en azından caydırmış olsa da, OpenAI'nin en büyük ve en önde gelen yatırımcısı olduğu göz önüne alındığında Microsoft'un da aynı şeyi yapması ilginç görünüyor.

Ocak ayında Microsoft, geçmişte şirkete 3 milyar dolar aktardıktan sonra önümüzdeki birkaç yıl içinde ChatGPT'nin geliştiricisine 10 milyar dolar yatırım yapma sözü verdi. Bing'in sohbet robotu gibi ürünleri için kullanıma sunduğu yapay zeka destekli araçlar da OpenAI'nin geniş dil modelini kullanıyor.

Ancak Microsoft'un notunda "Şirketin OpenAI'ye yatırım yaptığı ve ChatGPT'nin uygunsuz kullanımı önlemek için yerleşik güvenlik önlemlerine sahip olduğu doğru olsa da, web sitesinin yine de üçüncü taraf bir harici hizmet olduğu" bildirildi.

Çalışanlarına "dikkatli olmalarını" tavsiye eden şirket, yapay zeka görüntü üreticisi Midjourney de dahil olmak üzere diğer harici hizmetler için de aynı durumun geçerli olduğunu ekledi.

MİCROSOFT GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI

CNBC, haberini yayınladıktan sonra Microsoft'un sohbet robotuna erişimi hızla yeniden sağladığını söylüyor. Ayrıca, sohbet uygulamasını ve tasarım yazılımı Canva'yı engellediğini söyleyen tavsiye dilini de kaldırdığı bildirildi. Bir şirket sözcüsü haber kuruluşuna yaptığı açıklamada, ChatGPT'den açıkça bahsedilmesine rağmen yasağın bir hata olduğunu ve Microsoft'un hatasını fark eder etmez erişimi yeniden sağladığını söyledi.

Sözcü, "LLM'ler için uç nokta kontrol sistemlerini test ediyorduk ve yanlışlıkla tüm çalışanlar için açtık" dedi. Sözcü sözlerine şunları da ekledi: "Daha önce de söylediğimiz gibi, çalışanlarımızı ve müşterilerimizi Bing Chat Enterprise ve ChatGPT Enterprise gibi daha yüksek düzeyde gizlilik ve güvenlik korumaları sunan hizmetleri kullanmaya teşvik ediyoruz."

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR