Google Chrome, desteğini çekeceği cihazları açıkladı!

Google Chrome ve Takvim, yakın zamanda gelecek olan güncellemelerle birlikte Android Nougat işletim sistemine sahip cihazlardaki desteklerini sonlandıracak.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2023 10:58 GÜNCELLEME 29.11.2023 10:58 TEKNOLOJİ
Google Chrome, desteğini çekeceği cihazları açıkladı!
Google Chrome, desteğini çekeceği cihazları açıkladı!

Google, bazı Android versiyonlara verdiği desteği sonlandırmaya hazırlanıyor.

Google'ın blogunda yer alan destek sayfasında, Chrome 120'den itibaren Android 7.1 ve daha eski işletim sistemine sahip cihazlarda Chrome desteğinin sona ereceği belirtiliyor. 

Google Takvim'in henüz dağıtılmamış olan 2023-46-0-581792699 versiyonu ile birlikte bu uygulamada da daha eski Android sürümlerinin desteği sonlandırılacak. Bu durum çok fazla Android kullanıcısını etkilemeyecek.

Webtekno'da aktarılana göre, Haziran 2023'te yayımlanan raporlarda, aktif olarak kullanılan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların yalnızca yüzde 3'ünün Android 7.1 kullandığı ifade edilmişti. Daha eski işletim sistemlerinin payı ise yüzde 5 olmuştu. 

Bu cihazları kullanan kişiler, yeni Chrome ve Takvim özelliklerini kullanmak dışında ileride gelecek diğer güncellemeleri de almak için cihaz değiştirmek durumunda da kalabilirler. Zira Android 7.1 de oldukça eski bir işletim sistemi ve artık üreticiler bu cihazlara güncelleme yayımlanıyor olabilir. 

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR