Microsoft duyurdu: Yapay zeka artık şarkı oluşturabilecek!

Microsoft Copilot artık talep üzerine sevimli küçük şarkılar yapabiliyor. Şirket, yapay zekalı müzik oluşturma platformu Suno ile ortaklık kurduğunu açıklayarak, söz konusu özelliği X üzerinden paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2023 10:58 GÜNCELLEME 20.12.2023 10:58 TEKNOLOJİ
Microsoft duyurdu: Yapay zeka artık şarkı oluşturabilecek!
Microsoft duyurdu: Yapay zeka artık şarkı oluşturabilecek!

Microsoft Copilot, yapay zeka tabanlı müzik oluşturma platformu Suno ile yaptığı ortaklık sayesinde, metin istemi yoluyla şarkılar oluşturan yeni bir özelliği kullanıma sundu. Microsoft, bu özelliğin kullanıcılara "müzikal geçmişleri ne olursa olsun" kişiselleştirilmiş şarkılar oluşturma olanağı verdiğini söylüyor. Suno uzun zamandır 

Bu araca eriştiğinizde tek yapmanız gereken bir komut istemi girmek ve gerisini algoritmaya bırakmak. Sonuç, sözleri ve seslendirmeleriyle birlikte "eğlenceli, zekice ve kişiselleştirilmiş" şarkılar olacaktır.

ÖZELLİĞİN MÜZİSYENLERE YARDIMCI OLACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

İsterseniz enstrümantal bir melodi de oluşturabilirsiniz. Müzik yapma alanında yapay zeka kullanımı giderek artıyor, ancak bu araçların çoğu müzisyenlere yardımcı olmayı amaçlıyor. 

Bu amaçla Microsoft, "ailenizle yaşadığınız maceralar hakkında bir pop şarkısı oluşturun" ve "büyümenin ruhunu yakalayan bir şarkı yapın" gibi hızlı örnekler veriyor. Görünüşe göre Suno eklentisi, kullanım sırasında Copilot tarafından tahakkuk ettirilen tüm kişisel verilere erişebilecek, bu nedenle bu şarkılar teoride oldukça spesifik olabilir.

Özellik bugün yayınlanmaya başlıyor, ancak bu kademeli bir sürüm. Başka bir deyişle, güncelleme kutunuza ulaşması birkaç hafta sürebilir. Bu süre zarfında Copilot'un yapabildiği diğer binlerce şeyle idare etmeniz gerekecek.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR