Turkcell'den veri güvenliği endişelerine karşı BiP kullanma çağrısı

Turkcell Genel Müdürü Dr. Koç, "Şu ana kadar 100 milyonun üzerinde indirilme gerçekleştirildi. Aktif kullanıcı sayısı günbegün artıyor ama biz 85 milyon vatandaşımızın hepsinin BiP kullanmasını bekliyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2024 18:36 GÜNCELLEME 13.01.2024 21:38 TEKNOLOJİ
Turkcell'den veri güvenliği endişelerine karşı BiP kullanma çağrısı
Turkcell'den veri güvenliği endişelerine karşı BiP kullanma çağrısı

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Türkiye'nin verilerinin Türkiye'de tutulmasının ülkenin milli güvenliği ve geleceği açısından önemli olduğunu belirterek, yerli mesajlaşma uygulaması BiP'in aktif kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını ve uygulamanın daha fazla kişi tarafından kullanılmasını istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri'nde yaptığı konuşmada, "yabancı mesajlaşma uygulamalarının bilgi güvenliği açısından ciddi bir zafiyet oluşturduğuna" ilişkin açıklamaları, yerli mesajlaşma uygulaması BiP'i yeniden gündeme getirdi.

Turkcell Genel Müdürü Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkcell'in 2013 yılında kullanıma sunduğu BiP'in 10 yılı aşkın süredir vatandaşların hizmetinde olduğunu anlattı.

"BİP'İ 'TÜRKİYE'NİN VERİSİ TÜRKİYE'DE KALACAK' DEDİĞİMİZ İÇİM KURDUK"

Ali Taha Koç, veri güvenliği açısından BiP'in önemine işaret ederek, "BiP şu anda 192 farklı ülkede kullanılıyor. Biz BiP'i Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak dediğimiz için kurduk." dedi.

Koç, veri mahremiyetinin kendileri için çok değerli olduğunun altını çizerek, "Vatandaşlarımızın verilerini veri güvenliği anlamında Türkiye'de tutmamız hem milli güvenlik hem de geleceğimiz için çok değerli. Bu bağlamda baktığımız zaman BiP'in vatandaşlarımız tarafından daha fazla kullanılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Turkcell olarak kullanıcı deneyimini artırabilmek için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Koç, BiP'i kullanıcılara anlık mesajlaşma uygulamalarındaki en iyi deneyimi sağlayacak bir uygulama haline getireceklerini aktardı.

BİP, UÇTAN UCA ŞİFRELEMEYLE GÜVENLİ BİR MESAJLAŞMA SAĞLIYOR

Turkcell Genel Müdürü Koç, şu ana kadar 100 milyonun üzerinde indirilme gerçekleştirildiğini belirterek, "Aktif kullanıcı sayısı günbegün artıyor ama biz 85 milyon vatandaşımızın hepsinin BiP kullanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

BiP’in özelliklerinden de bahseden Koç, uygulamanın uçtan uça şifreleme sağlayarak güvenli bir mesajlaşma imkanı sunduğunu anlattı.

Koç, Bip'in anlık mesajlaşma uygulamaları arasında bir çok yenilikçi özelliğin olduğunu kaydederek, Acil Durum Butonu ile acil bir durumda konum bilgisiyle birlikte mesaj atılabildiğini, aynı zamanda uygulamayla yüksek kaliteli görüntülerin BiP aracılığıyla sıkıştırılmadan gönderilebildiğini aktardı.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • V1.6 3 ay önce Şikayet Et
    Whatsapp'ın sözleşme krizini fırsata çeviremediniz. Yüzyılın fırsatı kaçtı. Doğru reklam çalışmaları ve milli ürünlerimize destek çağrılarında bulununsaydı toplum'daki whatsapp algısı, alışkanlığı kırılırdı. Aynı şey boykot için'de geçerli ki bugün sonuç verdiğini görüyoruz
    Cevapla
  • Semih 3 ay önce Şikayet Et
    Surekli reklam mesajı geliyor. Bunalıyorum. Bu sebeple de kullanmayı bıraktım.
    Cevapla
  • Alaattin 3 ay önce Şikayet Et
    Ben yine de yerli diyorum. Çoğu insanımızın bu uygulamadan haberi yok. Görsel basında tanıtıcı reklamları yapılsa iyi olur diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Kemal 3 ay önce Şikayet Et
    Bir ara hepimiz geçtik BİP'e ama whatsapp'tan aldığımız verimi alamadık, yeniden döndük whatsapp'a... Bip'ten kendisini sürekli ve hızlı bir şekilde geliştirmesi lazım.. Ne zaman ki, ihtiyaca cevap verecek duruma gelir, herkes geçer inşaallah.
    Cevapla
  • Sincap 3 ay önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin yerli malımıza güvenmeliyiz bizim millette bi huy var kendi malını beğenmeme çürük olsun çarık olsun yerli Malı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR