NASA, Alper Gezeravcı'nın programını duyurdu!

NASA, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderileceği Ax-3 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacağı yolculuğun programını açıkladı

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2024 09:58 GÜNCELLEME 16.01.2024 11:04 TEKNOLOJİ
NASA, Alper Gezeravcı'nın programını duyurdu!
NASA, Alper Gezeravcı'nın programını duyurdu!

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3), mürettebatıyla 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek.

NASA, Ax-3 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacağı yolculuğun programını açıkladı.

17 OCAK'TA TOPLANTI DÜZENLENECEK

Buna göre, yarın California'daki Emblem Akademisi için seferle ilgili eğitimsel uçuş içi etkinliği düzenlenecek, ardından NASA uçuş mühendislerince basın toplantısı yapılacak.

Medya telekonferansı ise 17 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek. Aynı gün, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Dünya Doğa Vakfı için Danimarka'daki ISS Expedition 70 uçuş etkinliği, ESA'dan ISS Komutanı Andreas Mogensen ile yapılacak.

İlk Türk Astronotunu uzayda ne bekliyor? İşte Alper Gezeravcı'yı bekleyen 13 görev...İlk Türk Astronotunu uzayda ne bekliyor? İşte Alper Gezeravcı'yı bekleyen 13 görev...

Gezeravcı'nın da içinde bulunacağı Ax-3, mürettebatıyla 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edecek. Söz konusu fırlatmanın lansmanı da aynı gün yapılacak.

​​​​​​​Ax-3'ün, Uluslararası Uzay İstasyonu ile kenetlenmesinin ise 19 Ocak Cuma günü TSİ 13.15'te olması hedefleniyor. Ax-3'ün, istasyona yanaşması, ardından ambarın açılması ve mürettebatı karşılama programı düzenlenmesi planlanıyor.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • GrControlMajorTom 3 ay önce Şikayet Et
    Abartmayın. 60 sene önce maymunlar ve köpekler dahi çıkmış. Artık neredeyse uçak yolculuğu gibi olağanlaşmış. Parayla biletini alıp yolcu gönderiyoruz . Hepsi o
    Cevapla
  • antep2701 3 ay önce Şikayet Et
    çay içmeye... yer çekimi olmayan bir ortamda, İnce belli çay bardağı ile çay nasıl içilir,onu test etmek ve araştırmak için gidiyor garanti...
    Cevapla
  • Memoral 3 ay önce Şikayet Et
    Neden gidiyor bilen varmı
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ilk turk astronot degil cok once gitti turk astronot.. turkiyenin ilk astronotu... dogru olan bu..
    Cevapla
  • Ahmet Aksoy 3 ay önce Şikayet Et
    Güle güle git güle güle gel inşAllah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR