Nasa, Mars'ta kaybettiğini duyurmuştu: Sevindirici haber geldi!

Neredeyse üç yıldır kızıl gezegende dolaşan Ingenuity helikopteri, kendisini gezegene getiren keşif aracı Perseverance ile irtibatını kaybetmesinin ardından yeniden iletişim kurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2024 10:20 GÜNCELLEME 21.01.2024 10:20 TEKNOLOJİ
Nasa, Mars'ta kaybettiğini duyurmuştu: Sevindirici haber geldi!
Nasa, Mars'ta kaybettiğini duyurmuştu: Sevindirici haber geldi!

NASA, Mars'taki helikopter Ingenuity ile iletişim kesintisinden iki gün sonra yeniden irtibata geçti.

Ajans Cuma gecesi yaptığı durum güncellemesinde, küçük otonom rotorlu uçağın bir önceki uçuşu sırasında planlanmamış bir erken inişin ardından sistemlerini test etmek için "hızlı bir dikey uçuşa" gönderildiği Perşembe günü iletişimin kesildiğini söyledi.

NASA, uçuşlar sırasında helikopter ile Dünya arasında veri aktarımı yapan Perseverance keşif aracının, Ingenuity'nin kendisine tahsis edilen maksimum irtifa olan 40 feet'e tırmandığını gösterdiğini söyledi.

Planlanan iniş sırasında helikopter ve keşif aracı birbirleriyle iletişim kurmayı bıraktı.

Ancak Cumartesi günü geç saatlerde NASA'nın Jet İtiş Gücü Laboratuvarı, gezgine "Ingenuity'nin sinyali için uzun süreli dinleme seansları gerçekleştirmesi" talimatını verdikten sonra helikopterle yeniden temas kurduğunu tweetlediğinde iyi haberler geldi.

Ingenuity ekibi, helikopterin 72. uçuşu sırasında meydana gelen beklenmedik iletişim kopukluğunu anlamak için yeni verileri inceliyor.

Ingenuity, ince ve soğuk Mars atmosferinde motorlu, kontrollü uçuşun mümkün olduğunu kanıtlayarak orijinal misyonunu çoktan aştı.

O zamandan beri yeni bir aşamaya geçerek Mars'ta ve diğer dünyalarda gelecekteki drone keşifleri için zemin hazırladı.

KAYNAK : INDEPENDENT | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR