İTÜ Çekirdek 10 yılda 239 girişime 58 milyon TL destek kazandırdı!

Yaklaşık 10 yıldır TÜBİTAK’ın partneri olarak 1512-Girişimcilik Destek Programı’nı (BİGG) düzenleyen İTÜ Çekirdek, bugüne kadar 239 girişime 58 milyon TL’nin üzerinde destek kazandırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2024 17:12 GÜNCELLEME 30.01.2024 17:12 TEKNOLOJİ
İTÜ Çekirdek 10 yılda 239 girişime 58 milyon TL destek kazandırdı!
İTÜ Çekirdek 10 yılda 239 girişime 58 milyon TL destek kazandırdı!

İTÜ Çekirdek, 2015 yılından bu yana TÜBİTAK’ın partneri olarak düzenlediği girişimcilik destek programı Bireysel Genç Girişim (BİGG) kapsamında girişimcilere iş planı hazırlama sürecinde proje yazımı, girişimcilik AR-GE, ticarileşme, finansal plan gibi birçok konuda eğitimler sunuyor. Program çerçevesinde İTÜ Çekirdek, TÜBİTAK BİGG uygulayıcı kuruluşu olarak, girişimleri destekleyip onları TÜBİTAK’tan fon alabilir seviyeye taşırken, girişimlere fonlama sonrası sağladığı, ticarileştirme ve büyüme odaklı kuluçka merkezi hizmetiyle desteğini sürdürüyor.

İTÜ Çekirdek BİGG programında girişimcilere geçtiğimiz döneme dek 450 bin TL değerinde destek hibe olarak verilirken, yeni dönemdeki düzenlemeyle girişimcilere sağlanacak destek miktarı 900 bin TL’ye çıkarılıp hibe formatı ise yatırıma çevrildi.

İTÜ ÇEKİRDEK’IN GİRİŞİMLERİNE TÜBİTAK’TAN FON DESTEĞİ SAĞLAMA ORANI YÜZDE 60’I AŞIYOR

TÜBİTAK BİGG programıyla 2015’ten bu yana yaklaşık 1o yıllık tecrübeyle toplamda 239 girişime 58 milyon TL’nin üzerinde destek kazandıran İTÜ Çekirdek’te girişimciler, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in networkünden yararlanarak; 60’ı aşkın paydaş kurumun katkıları ile iş ağlarını genişletiyor ve 500’den fazla İTÜ Çekirdek mentoruyla projelerini geliştirebiliyor.

Üstelik girişimler, TÜBİTAK’ın anlaştığı Türkiye Kalkınma Fonu üzerinden 900 bin TL’yi yüzde 3 hisse karşılığında alıyorlar. Böylelikle yeni kurulan firmalar TÜBİTAK’ın da gücünü yanına alarak 30 milyon TL yani yaklaşık 1 milyon dolar değerleme ile faaliyetlerine başlamış oluyorlar. Bunun yanı sıra İTÜ Çekirdek; girişimlere sağladığı %60’lık destek oranı ile, Türkiye ortalamasının iki katını sunuyor.

İTÜ Çekirdek’in TÜBİTAK ile ortak misyon ve vizyonları kapsamında gerçekleştirdiği iş birliği ile 2023 1. çağrı döneminde İTÜ Çekirdek BİGG programında destek almaya hak kazanan 16 girişim arasında yer alan siber yazılım ve donanım sistemi Cyberware Kurucusu Onur Serin, başvuru sürecine dair yaptığı değerlendirmede “Geçmiş tecrübeler ve kazandırma oranlarını araştırdığımızda İTÜ Çekirdek öne çıkıyordu. Sürece dahil olduktan sonra sağladıkları ön kuluçka imkânları ile farklarını gösterdiler.’’ şeklinde konuştu.

Teknoloji ve inovasyon yoluyla endüstrileri dönüştürmeyi hedefleyen bir diğer İTÜ Çekirdek BİGG girişimi Pina Minds Kurucusu Özgür Ceylan ise yeni başvuru yapacak adaylara “Daha önce TÜBİTAK projesine başvurup başarısız olmamıza rağmen kendimize güvendik ve bu defa İTÜ Çekirdek BİGG programına başvurduk. Sürecin her aşamasında verilen eğitimler ve geniş mentor

ağının yanı sıra tüm doküman ve sunumlara faydalı, yapıcı geribildirimler sayesinde projemizi geliştirdik. Bizimle aynı durumu yaşayanlar varsa, kendilerine inanmaktan vazgeçmesinler’’ önerilerinde bulundu.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR