TEKNOFEST 2024’te İki Yeni Yarışma Kablosuz Haberleşme ve Akıllı Wi-Fi Kapsama

Ulak Haberleşme yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Kablosuz Haberleşme Yarışmasına başvurular devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2024 17:02 GÜNCELLEME 23.02.2024 17:02 TEKNOLOJİ
TEKNOFEST 2024’te İki Yeni Yarışma Kablosuz Haberleşme ve Akıllı Wi-Fi Kapsama
TEKNOFEST 2024’te İki Yeni Yarışma Kablosuz Haberleşme ve Akıllı Wi-Fi Kapsama

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına bu yıl dahil olan Kablosuz Haberleşme Yarışması haberleşme alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenleniyor. Yarışma sayesinde iletişim alanındaki teknolojik yenilikler teşvik edilirken bilimsel ve teknolojik gelişmeler hızlandırılacak. Sektörün alanında uzman profesyonelleri ile genç mühendis ve mühendis adaylarının bir araya gelerek bilgi paylaşımı yapabileceği yarışmada belirli problemlere de çözümler üretilecek.

Kablosuz Haberleşme Yarışmasına Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm lise (Açık Öğretim dahil) ve üniversite öğrencileri (Lisans, Ön lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Açık Öğretim dahil) katılabiliyor. Takımlar en az 2, en fazla 6 kişiden oluşabiliyor. Yarışmada birincilik ödülü alan takımı 120 bin TL, ikincileri 100 bin TL, üçüncü takımı ise 90 bin TL ödül bekliyor. Başvuruların 29 Şubat tarihinde sona ereceği yarışma için sende hemen hazırlan!  

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması için Başvuru Zamanı!

Turkcell yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen teknoloji yarışmaları arasında olan Akıllı Wi-Fi Kapsama için son başvuru tarihi 29 Şubat 2024. 

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması, ev içerisinde kullanılan akıllı cihazların ve internet içeriklerinin olağan üstü artması nedeniyle ev içerisinde internet erişimi için kullanılan Wi-Fi teknolojisinin performansını arttırmak amacıyla düzenleniyor. Yarışma kapsamında gençlerden LIDAR sensörler kullanılarak kapalı alan haritalama yapılması ve elde edilen veriye göre CPE’lerin ev içerisinde en optimum yerde konumlandırılması hedefleri bekleniyor.  

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışmaya üniversite ve üniversite üzeri öğrencileri karma takımlar halinde katılabiliyor. Yarışma takımlarının en az 2 ve en fazla 5 kişiden oluşması gerekiyor. Yarışmada birincilik ödülü 120 bin TL, ikincilik ödülü 100 bin TL, üçüncülük ödülü ise 90 bin TL olacak.

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR