Xiaomi, "İnsan x Araba x Ev" akıllı ekosistemiyle bağlanabilirliği yeniden tanımlıyor
İnovasyonlarının merkezinde her zaman insan olacağına inanan Xiaomi, teknoloji entegrasyonunun sınırlarını yeniden tanımlayan "İnsan x Araba x Ev" ekosistemini küresel pazarlar için duyurdu.
ABONE OLKüresel teknoloji devi Xiaomi, Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde, bir süre önce duyurduğu, teknoloji entegrasyonunun sınırlarını yeniden tanımlayan "İnsan x Araba x Ev" akıllı ekosistemini küresel pazarlar için tanıttı. "İnsan x Araba x Ev" akıllı ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olan Xiaomi SU7'yi, tüm kullanıcı ihtiyaçlarının tek bir akıllı ekosistem kapsamında sorunsuz bir şekilde karşılandığı akıllı bir gelecek için uluslararası sahnelerde sergiledi.
Xiaomi Uluslararası İletişim Direktörü Daniel Desjarlais, "Xiaomi olarak teknolojinin merkezinde her zaman insan olacağına inanıyoruz. İnovasyonlarımızı her şeyden önce kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre tasarlıyoruz. 'İnsan x Araba x Ev' akıllı ekosistemimiz kapsamlı ve daha iyi bağlantılı deneyimler sunma taahhüdümüzü somutlaştırıyor. İnsanları, arabaları ve evleri entegre ederek, bugün mevcut olan her şeyin ötesinde uçtan uca bir bağlanabilirlik oluşturmayı hedefliyoruz. Mobil Dünya Kongresi katılımcılarını, Xiaomi'nin vizyonunun bağlantı kurma şeklimizi değiştirerek fütüristik konseptleri nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü ilk elden keşfetmeye davet ediyoruz" dedi.
Kongrede ayrıca yeni piyasaya sürülen Xiaomi 14 Serisi ve Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 ile birlikte akıllı yaşam deneyimini yükseltmeyi amaçlayan çeşitli gelişmiş AIoT cihazları da tanıtıldı. Katılımcılar, Xiaomi Görüntü Teknolojileri alanında, Leica'nın yeni lens teknolojilerinin Xiaomi akıllı telefonlarına entegrasyonunu ve CyberDog 2'nin yanı sıra Xiaomi'nin kapsamlı portföyünü yakından inceleme fırsatı elde etti.
GELİŞMİŞ KAPSAMLI BAĞLANABILIRLIK
Xiaomi'nin "Akıllı Telefon x AIoT" ekosisteminden geçiş yaptığı "İnsan x Araba x Ev" akıllı ekosistemi kişisel cihazları, akıllı ev ürünlerini ve arabaları sorunsuz bir şekilde birleştiriyor. Bu, donanım cihazlarının sorunsuz bir şekilde bağlanmasını, gerçek zamanlı koordinasyonu ve ilerlemelerin yanı sıra sektör paydaşlarıyla iş birliğini kolaylaştırıyor. Kullanıcıların ihtiyaçları göz önünde tutulan bir vizyonla tasarlanan bu proaktif ekosistem, hem mevcut hem de gelecekteki ihtiyaçlara sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor.
Açık kaynaklı bir teknolojik ilerlemeden daha fazlası olan Xiaomi HyperOS, cihazlar arası iş birliğini sorunsuz hale getirmek ve Xiaomi'nin entegre akıllı yaşam platformunun tüm alanlarında tutarlı işlemler sağlamak için tasarlanan sistem düzeyinde yenilikler içeriyor. "İnsan x Araba x Ev" akıllı ekosisteminin temeli olarak, 600 milyon küresel cihazı içeren 200'den fazla ürün kategorisini entegre ediyor ve kullanıcı senaryolarının %95'inden fazlasını kapsıyor.¹ Xiaomi HyperOS, küresel iş ortakları, geliştiriciler ve üreticilerle etkileşime girerek, ekosistemi geniş bir olasılık yelpazesinin önünü açmak ve bunlardan yararlanmak için güçlendiriyor.
Xiaomi EV'nin ilk ürünü olan ve merakla beklenen Xiaomi SU7, performans, ekosistem entegrasyonu ve mobil akıllı alanda sınırları zorlayan "tam boyutlu yüksek performanslı eko teknolojik bir sedan" olarak konumlandırılıyor. Şirket, Xiaomi SU7 tasarımının yanı sıra, elektrikli araçlara yönelik E-Motor, CTB Entegre Pil (CTB Integrated Battery), Xiaomi Kalıp Döküm (Xiaomi Die-Casting), Xiaomi Pilot Otonom Sürüş (Xiaomi Pilot Autonomous Driving) ve Akıllı Kabin (Smart Cabin) isimli beş temel teknoloji geliştirdi. Xiaomi, 10 milyar yuandan fazla Ar-Ge yatırımıyla desteklenen, çeşitli alanlarda 3.400'den fazla mühendis ve 1.000 teknik uzmanın dahil olduğu küresel bir ekip tarafından geliştirilen olağanüstü olarak nitelendirilebilecek bir araç üretti.
MOBİL GÖRÜNTÜLEME ALANINDA UZMANLIK
İnsan merkezli inovasyona inanan Xiaomi, mobil görüntüleme alanında gelişimini devamlı olarak sürdürürken kullanıcılara daha iyi ve daha sezgisel mobil fotoğrafçılık deneyimleri sunmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Xiaomi, Leica ile stratejik iş birliği sayesinde görüntülemenin temeline iniyor ve profesyonel fotoğrafçılık alanında büyük ilerleme kaydediyor. Xiaomi Görüntüleme Teknolojileri alanında, iki şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen ilk akıllı telefon olan Xiaomi 12S Ultra, diğer amiral gemisi akıllı telefonlarla birlikte sergileniyor.
Xiaomi ve Leica arasındaki iş ortaklığı, Xiaomi-Leica Optik Enstitüsü'nün kurulmasıyla önemli bir kilometre taşına ulaşarak görüntüleme teknolojisinde önemli bir ilerleme kaydedilmesini sağlıyor ve fotoğrafçılık açısından kullanıcı deneyimine yeni standartlar getiriyor. Leica Summilux optik lenslere sahip yeni tanıtılan Xiaomi 14 Serisi, her koşul ve senaryoda mükemmel fotoğrafçılık yetenekleri sağlayan yeni nesil bir optik sistem çözümü içeriyor.
ROBOTİK VE ÜRETİM
Xiaomi, Mobil Dünya Kongresi'nde dört ayaklı robotu CyberDog 2'yi tanıttı. Görme, dokunma ve işitme için 19 sensör içeren bir füzyon algılama ve karar verme sistemine sahip olan bu robot, gerçek bir köpeğin hareketlerini, görünümünü ve etkileşimlerini taklit edecek şekilde tasarlanmış. CyberDog 2, Xiaomi'nin öncü ruhunu ve robot teknolojisinin sınırlarını zorlama konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor. Teknolojisinin açık kaynak niteliği, özelleştirme ve programlama için hazırlanmış bir ekosistemin temelini oluşturuyor ve geliştiriciler için sınırsız yaratıcı olasılıkların önünü açıyor.
Xiaomi, öncü teknolojik ürünlerin ötesinde, akıllı fabrikasını endüstriyel inovasyonun öncüsü olarak konumlandırarak üretimi yeniden tanımlamaya devam ediyor. Bu teknolojik dönüşüm merkezlerinde; çeviklik, operasyonel verimlilik ve hassasiyet temel ilkeler olarak öne çıkıyor. Pekin'in Changping Bölgesi'nde inşa edilen Akıllı Fabrika'nın ikinci aşamasının tamamlanması, Xiaomi'nin benzersiz kalite ve çığır açan yenilikleri doğrudan tüketiciye sunma konusundaki kararlılığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK
Xiaomi, dünya genelinde kullanıcılara yüksek kaliteli ve sürdürülebilir ürün ve hizmetler sunmanın yanı sıra, çevreyi korumayı ve sürdürülebilir kalkınmayı da iş stratejisinin merkezine yerleştiriyor. 2040 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma taahhüdünde bulunan Xiaomi, COP28 sırasında ilk iklim eylemi teknik dokümanını yayınlayarak çevreyi korumayı yönelik çabalarını şeffaf bir şekilde ortaya koydu.
Bu önemli kilometre taşları, Xiaomi'nin GE100% gibi önemli sürdürülebilirlik girişimlerine aktif katılımı, yenilenebilir enerjinin yaygın olarak benimsenmesini savunması ve kapsamlı bir elektronik atık geri dönüşüm programıyla örtüşüyor. Sürdürülebilir bir şekilde faaliyet gösterme misyonunu desteklemek için Xiaomi, 2022'den 2026'ya kadar 38.000 ton elektronik atığı geri dönüştürme hedefiyle döngüsel bir ekonomi modeli benimsiyor. Bu yoğun çalışma, Xiaomi'nin yüksek teknoloji çözümleri ile çevresel sürdürülebilirlik arasında köprü kurmaya yönelik bütüncül yaklaşımını yansıtıyor ve teknoloji sektörünün sürdürülebilir bir geleceği teşvik etmedeki rolünü yeniden şekillendiriyor.