Bu da oldu... Ünlü sanatçı bir hologram ile evlenecek!

İspanyol Alicia Framis, AILex adlı yapay zeka tarafından üretilen bir hologramla evlenen ilk kadın olmaya hazırlanıyor. 57 yaşındaki oyuncu, bunun insanlar ve yapay zeka arasındaki ilişkileri test etmek için bir deney olduğunu belirtiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2024 14:52 GÜNCELLEME 12.03.2024 14:55 TEKNOLOJİ
Bu da oldu... Ünlü sanatçı bir hologram ile evlenecek!
Bu da oldu... Ünlü sanatçı bir hologram ile evlenecek!

İspanyol-Hollandalı bir sanatçı bu yaz bir yapay zeka hologramıyla evlenecek ve çığır açan bu birliktelik insan-robot ilişkilerinde yeni ve tuhaf bir dönemi ortaya çıkardı.

Sanatçının tanıtım ekibinden yapılan basın açıklamasına göre Alicia Framis, önceki romantik partnerlerinin profil bilgilerinden eğitilen holografik partneri AILex ile evlenecek.

DÜĞÜN TÖRENİ MÜZEDE GERÇEKLEŞECEK

Basın açıklamasında, alışılmadık törenin Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Depot Boijmans Van Beuningen Müzesi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Törende "bir insan ile bir avatarın birleşmesi için benzersiz bir ritüel" gerçekleştirileceği ve konuklara "hem insanlar hem de insansı varlıklar tarafından tüketilebilen moleküler yiyecekler" ikram edileceği belirtildi.

Sanatçı ve gelin Framis, hem kendi elbisesini hem de düğün konuklarının kıyafetlerini tasarlıyor.

Framis, düğünün bir tür performans sanatı gibi görünse de, holografik bir partnerle birlikteliğin neye benzediğine dair ilginç sorular ortaya koyduğunu söyledi.

Basın açıklamasında "Yeni bir araba almak için ipotek alabilmemiz ve şimdi de yeni bir arkadaş almak için ipotek alabilmemiz çok ilginç" dedi.

Ayrıca eşiyle ortak bir hesap açıp açamayacağını ve ne tür bir sigorta kapsamına ihtiyaç duyacaklarını sorguladı.

HOLOGRAMLA EVLENEN İLK KADIN OLACAK

"Yapay zeka yoldaşları ve insanlar, arkadaşlığa ihtiyaç duyan insanlar için faydalı bir seçenek olabilir. Bu hologram benim tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak." denildi.

Framis, bir hologramla evlenen ilk kadın olacağını iddia ediyor.

2018 yılında sanal gerçeklik şarkıcısıyla evlenen Japon bir adam hakkında da haber yapılmıştı ancak düğün törenine ailesinden hiç kimse katılmamıştı.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR