Elon Musk buna sevinmeyecek! OpenAI'ın ilk insansı robot çalışmaları ortaya çıktı!

Figure ve OpenAI arasındaki işbirliği sayesinde, Figure 01 insansı robot artık insanlarla gerçek zamanlı olarak sohbet edebiliyor ve bir şeyler yapma istekleri üzerine harekete geçebiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2024 14:25 GÜNCELLEME 14.03.2024 14:25 TEKNOLOJİ
Elon Musk buna sevinmeyecek! OpenAI'ın ilk insansı robot çalışmaları ortaya çıktı!
Elon Musk buna sevinmeyecek! OpenAI'ın ilk insansı robot çalışmaları ortaya çıktı!

Figure, insansı robotların yeteneklerini geliştirmek için OpenAI ile yaptığı işbirliğinin ilk meyvesini gösterdi. Bugün yayınlanan bir videoda, Figure 01 botu gerçek zamanlı olarak konuşurken görülüyor.

Figure'deki geliştirme süreci olağanüstü olmaktan başka bir şey değil... Girişimci Brett Adcock, Boston Dynamics, Tesla Google DeepMind ve Archer Aviation'dan bir grup kilit oyuncuyu "dünyanın ticari olarak uygulanabilir ilk genel amaçlı insansı robotunu geliştirmek" için bir araya getirdikten sonra ancak geçen yıl gizlilikten çıktı.

İNSANSI ROBOTLAR YAPAY ZEKA İLE BULUŞUYOR!

Ekim ayına gelindiğinde Figure 01 çoktan ayağa kalkmış ve temel otonom görevleri yerine getirmeye başlamıştı.

Yılın başında robot izleme ve öğrenme yeteneklerine sahipti ve Ocak ayı ortasında BMW'deki iş gücüne katılmaya hazırdı.

Figure, "insansı robotlar için yeni nesil yapay zeka modelleri geliştirmek üzere" OpenAI ile bir işbirliği anlaşmasının yanı sıra başarılı bir B Serisi finansman turunu duyurmadan hemen önce, geçen ay onu depo katında görmüştük.

İNSANI KONUŞURKEN ANALYABİLİYOR VE CEVAP VEREBİLİYOR

Adcock bir X gönderisinde Figure 01'in entegre kameralarının OpenAI tarafından eğitilen büyük bir görme-dili modeline veri gönderdiğini ve Figure'ün kendi sinir ağlarının da "robot üzerindeki kameralar aracılığıyla 10 Hz'de görüntü aldığını" doğruladı.

OpenAI aynı zamanda konuşulan kelimeleri anlama becerisinden de sorumlu ve tüm bu bilgi akışı Figure'ün sinir ağı tarafından "hızlı, düşük seviyeli, hünerli robot eylemlerine" çevriliyor.

"AMACIMIZ İNSANSI ROBOTLAR İÇİN DÜNYA MODELİ GELİŞTİRMEK"

Demo sırasında robotun teleoperasyonla çalıştırılmadığını ve videonun gerçek hızda çekildiğini doğruladı.

Sonuç olarak, iki haftadan daha kısa bir süredir devam eden bir ortaklık için kayda değer bir başarı...

Adcock, "hedefimiz milyar birim düzeyinde insansı robotları çalıştırmak için bir dünya modeli eğitmek" dedi ve "Bu hızla gidersek çok beklememiz gerekmeyecek." diye ekledi.

ELON MUSK'IN TANITILAN ROBOTU OTONOM ÇALIŞMAMIŞTI...

Elon Musk, Tesla'nın insansı robotu Optimus'un gömlek katladığı yeni bir video yayınlamıştı.

Musk, takip eden bir tweetinde robotun otonom olarak çalışmadığını kabul etse de, robot teknolojisinin geleceğiyle ilgilenen herkes için izlemesi çok ilginç bir şey olarak görüldü.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Rebelboy1903 1 ay önce Şikayet Et
    Bazı haberlere ve haberlere yapılan yorumlara bakınca, neden olmasın böyle insanların olduğu toplumda droitler daha kalifiye olabilir diye düşünmüyor değilim
    Cevapla
  • Uygurlu 1 ay önce Şikayet Et
    İnsansı robotlar insansız dünyalar yaratır. Sonumuz kendi elimizle geliyor.
    Cevapla
  • Aras 1 ay önce Şikayet Et
    Sözüm ona bu teknolojiye sevinen insanlar yakın zamanda işsiz kalınca görürüm ben onları ve bu robotlar öyle yerlerde kullanılacakki aklınız yetmiyecek, ama tanıtırken insanlık için dedikleri saçma bir cümle ile başlayacaklar yerseniz tabi
    Cevapla
  • davut 4 hafta önce Şikayet Et
    robotik kodlama mezunuyum dolgun maaşla çalışıyorum ve benim yerimi bir robotun alması mümkün değil zira robotu tasarlayan yapay zekayı tasarlayan meslek bizim grup , geriye kalanlar ise tarihin çöplüğüne karışmalı tabi ki artık beden gücüyle yaşayan nesil yok olmalı , beynini kullanamıyorsan yaşamana gerek yok .
    Cevapla
  • HologramTv 1 ay önce Şikayet Et
    Bu iş çığırından çıkacak. Artık insanlar işsiz kalacak.
    Cevapla
  • İso 1 ay önce Şikayet Et
    O. SEVİNMEYECEK. birileri. , SİZ. AMİGO. MUHABİRLER YAZARLAR. ARAŞTIRMACILAR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR