Huawei yeni nesil bulut çözümü GaussDB'nin tanıtımını gerçekleştirdi

Huawei Cloud, ‘Türkiye Bulut Teknolojileri İnovasyon Haftası 2024’ kapsamında, 19 Nisan’da gerçekleştirdiği Huawei Cloud Veritabanı Forumu’nda, yeni nesil bulut çözümü GaussDB’nin tanıtımını gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2024 17:37 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:37 TEKNOLOJİ
Huawei yeni nesil bulut çözümü GaussDB'nin tanıtımını gerçekleştirdi
Huawei yeni nesil bulut çözümü GaussDB'nin tanıtımını gerçekleştirdi

Huawei Cloud Veritabanı İnovasyon Forumu, Türkiye'de 19 Nisan'da gerçekleştirildi. Huawei Cloud'un CNEC Küresel Atılım Programı'nın bir parçası olarak düzenlenen etkinlikte, Huawei Cloud, yeni nesil veritabanı teknolojilerini sergiledi. Huawei ayrıca, Türkiye'deki veritabanı uygulamalarını desteklemeyi amaçlayan ‘Türkiye Öncü Veritabanı Programı’nın başladığını da duyurdu.

Forum çerçevesinde, GaussDB başta olmak üzere; MySQL, PostgreSQL ve MariaDB ile uyumlu çözümleri tanıtan Huawei, bu çözümler sayesinde, yüksek erişilebilirlik, performans, güvenlik, ölçeklenebilirlik ve zekâ gereksinimlerini eksiksiz olarak karşılıyor. Huawei'in çoklu model destekli NoSQL veritabanı hizmeti GeminiDB de farklı protokollerle uyumluluğu sayesinde, esnek veri yönetimine olanak sağlıyor.

GaussDB, sıkıştırma oranı ve performansı dengeleyen ileri düzey sıkıştırma becerisi sayesinde, kullanıcılara daha düşük maliyetlerle daha yüksek depolama kullanımı sağlıyor. GaussDB, verilerin tüm veri yaşam döngüsü boyunca şifreli metin olarak saklanmasını ve işlenmesine de olanak tanıyor. Bu da endüstrinin tamamen yazılım aracılığıyla şifrelenen ilk tam şifreli veritabanı olmasını sağlıyor. AI-doğal zeka ile GaussDB, veritabanı yönetimini danışmanlıktan geliştirmeye ve O&M süreçlerine kadar otomatikleştirebiliyor.

Huawei Cloud, kapsamlı veritabanı portföyü ile iş yüklerinin kritik öneme sahip olduğu alanlarda güvenilir bir veri temeli sunuyor. Şirket, veritabanı teknolojileri özelindeki yatırımlarını artırarak, dünya çapında binlerce veritabanı profesyonelini bulut ekosisteminde istihdam ediyor. 20 yıllık deneyimi ve 800'den fazla patent ile Huawei, geleneksel veritabanlarını bugünün ihtiyaçlarına yönelik olarak dönüştürüyor. Huawei Cloud'un veritabanı çözümleri; kamu finans ve üretim gibi birçok sektörde 2.500'den fazla dağıtım ağında kullanılıyor.  

Huawei Cloud Türkiye Genel Müdürü Frank Ma yaptığı konuşmada, “Huawei Cloud, GaussDB veritabanlarına önemli yatırımlar yaptı ve bunları dünyanın en iyi bankalarının çekirdek sistemlerinde başarıyla uyguladı. ‘Türkiye'de, Türkiye İçin’ yaklaşımıyla, bulut veritabanı endüstrisini daha ileri taşımak üzere, iş ortaklarımızla iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Huawei Cloud Veritabanı Direktörü Deming Dou ise yaptığı değerlendirmede, “Huawei Cloud GaussDB, mimaride yenilikçi yaklaşımlar, yazılım-donanım sinerjisi, yerleşik güvenlik ve yapay zeka desteği ile dünya genelindeki kullanıcılar için kapsamlı bir bulut veritabanı sistemi sunuyor” dedi.

Huawei Avrupa Bulut Pazarlama ve Çözüm Satış Departmanı Başkan Yardımcısı Rui Houwei, Huawei'in Türkiye'deki yatırım ve inovasyon stratejilerini paylaştı. Özellikle, İstanbul ve Ankara'daki altyapı yatırımlarını ve bu bölgelerdeki gelişmeleri öne çıkararak, Türkiye pazarında daha fazla iş birliği yapma hedeflerine vurgu yaptı.

Huawei Bulut Veritabanı Kıdemli Yöneticisi ve Huawei Stockholm Araştırma Merkezi Kıdemli Direktörü Manyi Lu ise Huawei Cloud GaussDB mimarisinin detaylarını paylaştı.

Gartner Peer Insights 'Voice of the Customer 2023’ raporunda ‘Müşterilerin Tercihi’ olarak gösterilen Huawei Cloud, yerel ve küresel pazarda veritabanı yönetim sistemlerinde de üst sıralarda konumlanıyor. Huawei Cloud, veritabanı teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımlarla, iş sürekliliğini destekleyen çözümleri ve müşteri odaklı hizmetleriyle dikkat çekiyor.

Huawei Cloud veritabanları, dünya çapında önde gelen bankaların çekirdek sistemlerinde kullanılıyor. Çin'in en büyük bankalarından biri olan Industrial and Commercial Bank of China gibi kurumlar, veri işleme kapasitelerini artırırken, sistem kesintilerini minimuma indirgeyerek finansal işlemlerinin sürekliliğini de garantiliyor. Huawei Cloud'un sağladığı çözümler, finansal verilerin güvenliğini sağlarken, aynı zamanda işlem sürelerini de önemli ölçüde azaltıyor.

Huawei Cloud, kamu hizmetleri altyapılarının dijital dönüşümünü de veritabanı çözümleriyle desteklerken, kamu hizmetlerinin daha hızlı ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlıyor. Üretim sektöründe de öne çıkan Huawei Cloud veritabanları, üretim süreçlerinin optimizasyonunda kritik rol oynuyor. Huawei Cloud, veri yönetimi çözümleri sayesinde, üretim hatlarındaki veri toplama, analiz ve işlem süreçlerini hızlandırırken, üretim maliyetlerini düşürüyor ve üretim kapasitesini artırıyor.

Huawei Cloud'un veritabanı çözümleri, endüstri standartlarını yeniden tanımlarken, küresel pazardaki teknolojik ilerlemelerle de tüm sektörlerin dönüşümüne katkıda bulunuyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR