X'ten Gazze sansürü! Mandela'nın hesabını askıya aldı! Türkiye'yi ziyaret etmişti

Popüler sosyal medya platformu X, Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela'nın hesabını "Uluslararası Özgürlük Filosu"na destek açıklamaları yapması nedeniyle askıya aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2024 20:00 GÜNCELLEME 27.04.2024 20:00 DÜNYA
X'ten Gazze sansürü! Mandela'nın hesabını askıya aldı! Türkiye'yi ziyaret etmişti
X'ten Gazze sansürü! Mandela'nın hesabını askıya aldı! Türkiye'yi ziyaret etmişti

Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela, Gazze'ye insani yardım götürmek ve İsrail ablukasını kırmak amacıyla yola çıkmak için hazırlık yapan Uluslararası Özgürlük Filosu'na desteğini açıkladı.

X, MANDELA'NIN HESABINI ASKIYA ALDI

Mandela'nın destek açıklamalarının ardından popüler sosyal medya uygulaması X, Milletvekili Mandela'nın hesabını askıya aldı.

HAZIRLIKLARA DESTEK VERMEK İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞTİ

Mandela, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu'nun 5. Konferansı'na katılmak ve Uluslararası Özgürlük Filosu'nun İstanbul'daki hazırlıklarına destek vermek için hafta başında İstanbul'a gelmişti.

Toplam 12 ülkeden çok sayıda sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun basın toplantılarına da katılan Mandela, gerek X hesabından yaptığı paylaşımlarla gerek röportajlarla Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanan filoya destek vermişti.

Mandela "Uluslararası Özgürlük Filosu" girişiminin önemini vurgulamıştı.

Özgürlük Filosu"nun, aslında Uluslararası Adalet Divanının insani yardımın Gazze'ye serbestçe girmesine ve Filistinlilere ulaşmasına izin verilmesi gerektiğini belirten kararının uygulanması yönünde bir hareket olduğunu aktaran Mandela, kendisinin de bu özgürlük filosunun hedefine ulaşması, Gazze üzerindeki kuşatmayı ve ablukayı kırmasını sağlamak için çalıştığını dile getirmişti.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı dolayısıyla İstanbul'da bulunan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin demokratik seçimlerle iktidara gelmiş ilk siyahi cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın torunu Nkosi Zwelivelile Mandela ile bir araya gelmişti.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Suat 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulan X ve tüm sosyal medyalar hepiniz terör devleti ABD ve İSRAİL için çalışıyorsunuz ve eli kanlı ülkeler gibi kanla besleniyorsunuz Allah hepinizi kahrı perişan etsin
    Cevapla
  • fatih söylemez 1 hafta önce Şikayet Et
    tüm müslümanların da X denen faşist İslam düşmanı sosyal medya kuruluşunu ASKIYA alması gerekiyor... hesapları kapatarak tepkimizi vermek lazım...
    Cevapla
  • Tarık 1 hafta önce Şikayet Et
    Her alandaki siyonist hakimiyetini kırmadan işimiz zor. Bakın Musk ta fıs çıktı. Ey Müslüman kardeşim, sdece kahr etmekle, küfr etmekle olmuyor. Çok çalışmalıyız her alanda.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yok canım yapmazlar öyle şey. Özgürlük onlarda!
    Cevapla
  • Niyazi Evren 1 hafta önce Şikayet Et
    iki yuzlu batinin zerzevatlari hicbir alternatifimiz yokmu yokmu turk bir isosyal platform kursun veri tabanida türkiyede olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR