Dijital sanatın kalbi Türk Telekom ile AKM’de atacak!

Dijital dönüşüm alanındaki bilgi birikimini ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturan Türk Telekom, teknoloji ve sanatı buluşturan etkinliklere katkı sunmayı sürdürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 09:16 GÜNCELLEME 01.05.2024 09:16 TEKNOLOJİ
Dijital sanatın kalbi  Türk Telekom ile AKM’de atacak!
Dijital sanatın kalbi Türk Telekom ile AKM’de atacak!

Dünya çapındaki sanatçıları ve dijital sanat eserlerini bir araya getiren İstanbul Digital Art Festival bu yıl Türk Telekom’un teknoloji desteğiyle 2-5 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek.

Search Reality” (Gerçekliği Ara) temasıyla düzenlenen festivalde yaklaşık 55 sanatçının dijital sanat eserleri sergilenirken, moda, müzik, sinema, oyun ve çocuk etkinliklerinin yer alacağı festival kapsamında, artırılmış gerçeklikten sanal gerçekliğe, yapay zekâ destekli sanatın sınırlarını zorlayan çalışmalar aracılığıyla ziyaretçilere eşsiz bir dijital sanat deneyimi sunulacak. İstanbul Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle düzenlenecek olan Fiber İleri Dönüşüm Atölyesi’nde ise Türk Telekom’un atık fiber kabloları kullanılarak özgün sanat eserleri oluşturulacak.

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde yüksek teknoloji ve dijital dönüşüm deneyimini kültür-sanat alanına da aktarmayı sürdürüyor. Teknoloji ve sanatı buluşturan birçok etkinliğe katkı sunan Türk Telekom, bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İstanbul Digital Art Festival (IDAF) de teknoloji sponsoru oldu.

2-5 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen IDAF, dijital sanatlar alanında yurt içinden ve yurt dışından önemli isimleri sanatseverlerle buluştururken, çocuk ve gençlik atölyelerine, panellere, görsel ve işitsel performanslara ev sahipliği yapacak.

FIBER KABLOLAR SANAT ESERİNE DÖNÜŞÜYOR

Bu yıl “Search Reality” (Gerçekliği Ara) temasıyla düzenlenen festivalde yaklaşık 55 sanatçının dijital sanat eserleri sergilenirken, Türk Telekom sanatseverlere eşsiz bir dijital deneyim sunmayı amaçlıyor.

Festival boyunca AKM’nin içinde bir buluşma ve deneyim noktası olarak kurgulanan Türk Telekom Lounge alanında her gün paneller düzenlenecek. Ziyaretçiler, artırılmış gerçeklik ile hazırlanan Yeşilçam sergisinde teknolojik bir nostalji yaşayacak.

Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliği ile gerçekleştirilecek Fiber İleri Dönüşüm Atölyesi’nde atık fiber kabloları kullanarak bir sanat eseri yapılacak.

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ MODA TASARIMI VE ÇOCUKLARA ÖZEL TİYATRO…

IDAF süresince, yapay zekâ destekli moda tasarımları festivalde sergilenecek. Uygur Tiyatrosu'nun da yer alacağı festivalde, birçok önemli sanatçıyla podcast yayınları gerçekleştirilecek. Festival süresince, Türk Telekom, Türkiye’nin tek uluslararası dijital sanat festivalinde sanatseverlerin dijital dünyayı keşfetmeleri için sergi alanları başta olmak üzere tüm teknolojik ihtiyaçlarını karşılayarak eşsiz bir deneyime katkı sağlayacak.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR